Hoyzer startar insamling för Barncancerfonden

Hoyzer kämpar inte bara på fotbollsplanen. Nu ger man sig också in i kampen för bättre forskning, information, utbildning och frågor kring cancerdrabbade barn, något man gör genom att stötta Barncancerfonden.

Initiativtagare till Hoyzers insamling är Bjørnar Berger, tongivande spelare i Hoyzer Boyz. Bjørnar kom i kontakt med Barncancerfonden genom sin arbetsgivare Smedby Digital, tillika officiell Hoyzersponsor, som sedan länge jobbat med fonden. Såhär beskriver han motivet bakom insamlingen:
– Barncancerfonden får sina intäkter enbart genom gåvor, så syftet med insamlingen är att samla in medel för forskning och hjälp till cancersjuka barn. När vi producerade kampanjen för Barncancerfonden kändes det direkt som något som Hoyzer borde stödja. För en klubb som vunnit ett visst anseende och får så pass mycket medialt utrymme är det inte mer än rätt att utnyttja engagemanget som finns i och kring laget för en viktig sak.
– Det är omöjligt att arbeta med ett sånt här projekt utan att bli påverkad. Du får en inblick i mycket av arbetet med cancerforskning och i många berättelser om cancersjuka barn och deras kamp mot sjukdomen.

Bjørnar Berger, iniativtagare och mittfältsmotor

Hoyzer Boyz lagkapten Carlis Fridlund ställer sig helhjärtat bakom initiativet som också berör honom personligen:
– Min barndomskompis Stefan dog i leukemi. Det var en händelse som påverkade mig väldigt starkt, som kändes så orättvis och ofattbar på något vis. Jag tror nog alla i laget känner någon som drabbats av cancer, direkt eller indirekt, men det är alltid extra hemskt när det är ett barn som far illa.

– Cancerforskningen har ju lett till att behandling och förebyggande åtgärder förbättrats rejält sedan dess och om vi tillsammans kan hjälpa den positiva utvecklingen på traven kan många liv sparas i framtiden. Vi stöttar gärna saker som ligger oss nära om hjärtat och hoppas fler hänger på.

Hoyzers uppsatta ambition att samla in 100.000 kr på ett halvår är kanske aningen i överkant, men poängen är att alla bidrag gör skillnad, stora som små. Kampen går vidare!

Gå till Hoyzers insamling eller läs mer om Barncancerfonden