Silenzio stampa i Hoyzer inför toppmötet

Det normalt så öppna och pratglada Hoyzer Boyz har inför kvällens hyperviktiga match mot Countryside Alliance bestämt sig för att över huvud taget inte uttala sig i media. Det har inte ens gått att få en motivation till beslutet, men förmodligen handlar det om att ge truppen utrymme att ladda efter den senaste veckans uppståndelse i samband med utnämningen till Söders coolaste korplag.

Det är inte ofta det är tyst från Hoyzer Boyz. Vi har blivit bortskämda med öppenhjärtiga analyser, skryt, intervjuer och reflektioner inför matcher, inte minst prestigemöten som morgondagens seriefinal mot Countryside Alliance. Men inför denna match har laget stängt dörren till media.

Möjligtvis kan man spekulera i att truppen behöver lugn och ro inför lagets kanske viktigaste match någonsin. Kanske kan det handla om publiceringen av smygtagna bilder på lagets spelare som avslöjar lagets efter-match-rutiner, medelst inmundigande av pizza, alkoholhaltig maltdryck, samt stretching.

Så sent som i tisdags tog man emot priset som Söders coolaste korpfotbollslag innan den enligt obekräftade uppgifter väldigt tempostarka träningen. Kanske inte undra på att spelarna behöver utrymme att fokusera och se framåt.

Locket på i Hoyzer Boyz

Ikväll kl 18.15 avgörs i vilket fall årets kanske mest betydelsefulla match i division 11. Såväl Countryside Alliance som Hoyzer Boyz har haft det lite knackigt efter att serien vände och frågan är vilka som kan prestera bäst under press. Alliansen får klara sig utan sin poängkung Herman Carlsson. Klas Jonsson, huvudpersonen från vårmötet, som först orsakade en straffspark innan han på egen hand kvitterade CA:s tvåmålsledning, har som bekant flyttat till Norge. Frågan är vem som blir matchhjälte ikväll…

Countryside Alliance vs Hoyzer Boyz!
Torsdag 25 sep kl 18.15
Långbro BP 1 (Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)