Hoyzer kryssade mot ärkerivalen

Historien upprepar sig. Återigen oavgjort mellan Hoyzer Boyz och Countryside Alliance. Återigen 2-2 efter att Hoyzer tagit igen ett underläge. Återigen ett resultat som mest gynnar Hoyzer i jakten på seriesegern.

En vacker höstdag bjöd på en ljummen kväll och Långbros grus låg som taget ur en sagolik grusdröm. Seriefinalen mellan Hoyzer Boyz och Countryside Alliance handlade den här gången om mer än prestige – CA var piskade att vinna för att ta över serieledningen och ha initiativet inför de avslutande tre omgångarna.

Det var också Alliansen som började bäst. De löpte infernaliskt i matchinledningen, pressade högt och fyllde på med mycket folk i anfallen, något som resulterade redan ett par minuter in i matchen. CA visar på bra huvudspel då de skarvar en inspark mot bortre stolpen där de överbelastat det hoyzerska försvaret och kan stöta in ledningsmålet. En kalldusch för Hoyzer som inte alls är med i matchen inledningsvis.

Hoyzerspelarna ser märkligt vilsna ut, har svårt att hitta positioner, slarvar och stressar mycket då de har boll. De rödklädda motståndarna får gång på gång utdelning för sitt löpande då dåligt avvägda uppspel fastnar på dom istället för på tänkt adressat. Men trots ett krampaktigt spel kämpar sig Hoyzer successivt in i matchen.

Bjørnar Berger snappar upp en rensning efter en hörna och får till en fullträff från distans. Det vackert strutformade nätet signalerar utjämnat och Hoyzer är med i matchen och tar tillbaks den tillfälligt förlorade serieledningen. Men spelet vill sig fortfarande inte riktigt. Annars så stabile backen Kristoffer Kearsley är olycklig med bollen på bästa AIK-vis och Alliansens toktaggade anfallare får fritt läge och gör inget misstag i avslutet. CA tar återigen ledningen, ett resultat som står sig in i halvtidsvilan.

Hoyzerspelarna manar till lugn och tålamod, något som märks omedelbart i inledningen av andra halvlek. Plötsligt sitter passarna och Hoyzer spelar sig fram till ett par lägen som dock inte riktigt vill sig. CA-spelarna verkar ha sprungit sig trötta och de gulklädda kämpar sig successivt in i matchen, får bättre ordning på positionsspelet och börjar jobba för varandra.

Hoyzers övertag förstärks av ett gult kort medelst femminutersutvisning efter en hands av en Alliansspelare och när man väl tar vara på det numerära överläget ger det också resultat. Hoyzers gigant Berger ligger återigen bakom iscensättandet av den gamiska glädjen. Hans välriktade inlägg når Ola Wiklander som ur snål vinkel kan stöta in kvitteringen till 2-2. Ett oerhört viktigt mål.

Countryside Alliance försöker ta kommandot igen och det tycks råda lite oenighet inom Hoyzer huruvida man ska spela på säkerhet eller gå för seger. Hoyzer drabbas nu också av en utvisning för ovårdat språk vilket ger en viss obalans i laget. Alliansens nickskickliga spelare skapar en del oreda på långbollar och fasta situationer men de riktigt farliga lägena låter vänta på sig.

Med bara minuter kvar går Hoyzerförsvaret bort sig och CA kommer två mot en. Passningen sitter på foten, men avslutet går mirakulöst nog utanför. Jocke Malm räddar dessutom sitt lag då han lyckas rensa bollen på mållinjen i röran efter en fast situation. Resultatet står sig och det rådde efter matchen inget tvivel om vilket lag som var mest nöjda med utgången. CA-spelarna hängde med huvudena medan Hoyzer firade tillsammans med supportrar och tillresta spelare från broderföreningen Andrea Doria.

Nu återstår tre matcher av serien och det är ingen vild gissning att det inte kommer att avgöras förrän i sista omgången. Underifrån hotar nu också FiumeLago som fått upp farten efter 6-1-förnedringen mot just Hoyzer Boyz. Dessa står också som motståndare i den avslutande matchen.