Hoyzer Boyz krönta i Södermalmsnytt

I veckan avslöjade Hoyzers grusplansredaktion vilka som inte helt oväntat är coolast i korpen. Eller åtminstone i Stockholm, i den coolaste stadsdelen Södermalm. I helgen nåddes också drygt 68000 hushåll på Söder och i Gamla stan av Södermalmsnytts offentliggörande av Hoyzer Boyz som vinnare av deras tävling ”Söders coolaste korplag”.

Hoyzer Boyz nominerades till tävlingen under fjolåret och artikeln slog ner som en klusterbomb i varenda hem med någon som helst aktning för korpfotboll. Kändislaget Andrea Doria drog sig med omedelbar verkan ur tävlingen då de såg sig slagna på förhand och beslutade sig för att satsa på en helt annan sport, dvs 11-mannafotboll på det slemma underlaget gräs. Fast innan dess blev de krossade av Hoyzer Boyz i ett klassiskt decemberderby på Långholmens grus.

Hoyzer vs Doria 3-1; coolast och bäst på grus

Nåja, turerna i och kring Hoyzer Boyz är nästan lika många som skandaler och komprometterande handlingar av sk ”personlig” natur beträffande individuella spelare. Den hoyzerska livsstilen kräver uppoffringar och läsare ska veta att det offras friskt i Svarta Gamens lag. Har man en asätare samt en korrumperad tysk domare som främsta klubbsymboler har man mycket att leva upp (eller ner) till.

Hur som haver landade titeln Söders coolaste korplag helt välförtjänt i Hoyzers knä och gratulationerna har inte låtit vänta på sig. Inom truppen har man dock fortsatt fokus på att försöka knipa seriesegern i division 11 och först efter torsdagens gynnsamma kryss mot ärkerivalen Countryside Alliance släppte spelarna på bromsen och firade som sig anstår i dagarna tre.

Skratt, öl och glädjetårar i Hoyzer Boyz under priscermonin
Foto: Andreas Enbuske

Men en titel är redan bärgad denna säsong. Södermalmsnytts motiveringen löd som följer: ”Med klädsam distans och skäggväxt Dregen fortfarande bara kan drömma om är Hoyzer Boyz coolheten personifierad. De har visat alla söderbor vad Korpen egentligen handlar om: Öl, snygga outfits, trogna fanskaror och dammigt grus. Kort sagt, ett sätt att umgås.”