Femetta för Hoyzer Boyz

Hoyzer har serien i sina händer och kampen mot Hawkins Crew var något av en måstematch. Men Svarta Gamens lag visade att de hade nerv och kompetens att ta itu med motståndet trots att ärkerivalen Countryside Alliance lyckats plocka tre poäng i föregående match.

Den stora osäkerheten i Hoyzer var att ordinarie målvakten Niclas Josefsson sjukanmält sig och ersatts av lagkapten Carlis Fridlund. Han inledde med att hamna på halvdistans men räddades av att lobbskottet satt i överliggaren. Därefter tog Hoyzer över det mesta av spelet. Redan på det första anfallet satt bollen i nät. Mittfältsmotorn Bjornar Berger slog ett flackt inspel från kanten som Hoyzers målkung Ola Wiklander fångade upp och vackert skickade upp i nätet.

Hawkins Crew fortsätter sitt anfallsspel uppbyggt kring upprepade långbollar utan någon större framgång. Daniel Ek visade istället på de färdigheter Hoyzer uppmärksammat då de värvade ynglingen under sommaren då han mer eller mindre på egen hand skapade läge och placerade in bollen till en rättvis tvåmålsledning.

De flesta gick och väntade på att Hoyzer Boyz skulle utöka ledningen innan pausen och lagets kanske bästa back skulle också sätta en boll i mål. Dock inte helt till belåtenhet för det egna laget. Kristoffer Kearsley gjorde en fantastisk match i Hoyzer, men när målvakten signalerade sin boll nickskarvade han den över densamma och skänkte en ologisk reducering till motståndarlaget. Ett vackert men inte särskilt rättvisande självmål av Hoyzers i övrigt felfria back i en oerhört stabil backlinje.

Segervåg i Hoyzer efter vinsten

2-1 är halvtidsresultatet som mest lämnar Hoyzer med mersmak. Daniel visar relativt omgående att han har mer boll i sig och sätter säkert 3-1. Hawkins Crew fortsätter att visa på bristande kreativitet då de gång på gång försöker lyfta bollar direkt på mål samtidigt som de screenar målvakten. Ställföreträdande målvakt Fridlund lessnar till sist och bjuder tillbaks med samma medel då han screeenar Hawkinsanfallarna och två gånger om låter de indirekta frisparkarna ohotade singla in i mål med inspark som resultat. Hawkins försöker därefter variera sin ganska enahanda inläggstaktik, dock utan större framgångar.

Istället fortsätter Hoyzer att trumma på framåt, samtidigt som orken och humöret tycks tryta hos motståndarna. Micke Wiman slår ett hårt inlägg som styrs i mål via Hawkinsspelare. Hoyzer bjuds också på ett självmål då Jon Nilsson frispelas. Jons avslut hade förmodligen ändå gått i mål, men det blev så mycket vackrare då en motståndarback mycket vackert styr upp den stenhårt i det egna krysset. 5-1 till Hoyzer Boyz blir också slutresultatet. Jon är också en hårsmån från att dra på sig ett kort då han fäller sin ytter bakifrån efter en löpduell, men då Ola sparkats ner tämligen brutalt i momentet före väljer domaren att behålla kortleken i fickan denna gång och nöja sig med en frispark.

Samtliga spelare och lagdelar förtjänar beröm och det var aldrig riktigt nära att Hawkins kom in i matchen när Gamens lag väl tagit tag i spelet efter den lite skakiga inledningen. Nu återstår endast två matcher och Hoyzer har serien helt i egna händer, dock hotade av Countryside Alliance som skuggar med två färre inspelade poäng,