Flyttkaoset fortsätter för Hoyzer

Både Hoyzer Boyz och systerlaget Hoyzer Girlz har förföljts av planeringsändringar under hösten, något som knappast bidrar till den stabiliteten klubben behöver i sina respektive tätstrider. I måndags sköts Girlzens match upp för tredje gången och nu är det Hoyzer Boyz tur att ändra spelplan igen.

I Hoyzer Boyz gillar man att spela boll på hösten. Temperaturen är mer behaglig, banorna bjuder in till fysiskt spel och maltdrycken håller sig kall. Men detta år har varit en parodiartad kavalkad i ändrade planer och matchtider. Först var det Långbros kassa planbelysning som tvingade fram tidigarelagda matcher. Detta föll inte i god jord hos nåt av lagen som krävde att få spela sina matcher senare, så matchprogrammet stuvades om igen.

Sen insåg man att tidigareläggandet knappast hjälpte de snålt tilltagna lamporna i kampen mot det kompakta höstmörkret, så man flyttade alla matcher till Bandhagen. Där hann man spela en match på en provisorisk plan, då de ordinarie stod under vatten, innan det så åter var dags för en ändring. Vaktis på Bandhagen kastade in handduken gentemot vädrets makter och det märkligt grunda gruset på planerna. Nästa hållplats: Gubbängens IP.

Gubbängens grus i solsken

Hoyzer Boyz leder med bekant sin serie med två matcher kvar att spela och frågan är om flyttkaoset stör koncentration och fokus inför slutspurten. Ett lag av Hoyzers kaliber borde inte påverkas nämnvärt av denna flytt, även om både Långbro, där laget spelat i två säsonger, och Bandhagen, där Hoyzer Girlz huserar, mer känns som hemmaplan. Tvärtom kan det gynna laget som efter torsdagskampen mot Bajen Fans spelar sista matchen ”borta” mot Älvsjölaget Fiume Lago, en klubb bestående av spelare med promenadavstånd till Långbro BP.

Med Gamen mot Seger!

Hoyzer Boyz vs Bajen Fans
Torsdag 9 Oktober kl 18.15

Fiume Lago vs hoyzer Boyz
Tor 16 Oktober kl 17.30

Gubbängens IP
Målkurvan (mot Örbyleden)
T-bana Gubbängen eller Hökarängen