Guldfest för Hoyzer redan ikväll?

Hoyzer Boyz har redan slagit alla sina rekord vad beträffar sportsliga framgångar. Med blott två omgångar kvar leder man också serien och kan spela hem den helt på egna villkor. Men förutsättningarna inför upplösningen bjuder också på flera möjliga scenarion och ett är att guldfirandet kan ske redan ikväll.

Ett taggat Hoyzer Boyz ställs ikväll mot Bajen Fans, som haft en minst sagt motig säsong och för tillfället ockuperar jumboplatsen. Det enda som talar emot Hoyzer är skade- och sjukdomsläget som varit ett gissel ända sedan omstarten av serien. Oavsett kommer kvällens matcher garanterat bjuda på nervdaller och dramatik, kanske rentav, men rätt osannolikt guldfirande i Svarta Gamens lag.

Det drar ihop sig för guldstrid i höstrusket

Hoyzer leder med två poäng framför skuggande Countryside Alliance. Dessutom har man sju mål tillgodo och betydligt fler gjorda, så CA måste för att ta sig förbi på målskillnad sannolikt ta igen minst åtta mål på Hoyzer Boyz. Fiume Lago har fortfarande en principiell chans att knipa guldet. Men då måste de ta igen fyra poäng på Hoyzer och två på CA. Deras målskillnad är dock inget vidare så förmodligen krävs minst fem respektive tre poäng för att de ska sluta som etta. En liten chans har de, i och med att de möter Svarta Gamens lag i sista matchen, vilket då kan förvandlas till en renodlad 6-poängsmatch.

Det finns också en chans att Hoyzer kniper segern redan ikväll, men då är man beroende av resultaten i de andra matcherna. Om CA förlorar eller spelar oavgjort mot bottenlaget FC Stolpskott räcker en seger mot Bajen Fans för att guldhattarna ska på i Hoyzer. Om CA förlorar samtidigt som Fiume Lago inte vinner sin match räcker det sannolikt med oavgjort för att Hoyzer Boyz endast ska vara formalia ifrån seriesegern.

Men det mesta tyder på att serien kommer att avgöras i den sista omgången då Hoyzer möter Fiume Lago och Countryside Alliance får ta sig an FC Vantör. Med andra ord ett dubbelmöte de fyra topplagen emellan. Räkna med att det blir en rysare, såväl denna som nästa torsdag, såvida CA inte klappar ihop redan ikväll…

Hoyzer Boyz vs Bajen Fans
Torsdag 9 Oktober kl 18.15
Gubbängens IP
Målkurvan (mot Örbyleden)
T-bana Gubbängen eller Hökarängen