Hoyzer Girlz i Sagoprinsessan

Grusfotboll är väl inget för tjejer, tycker vissa, men inte Hoyzer Girlz. Flicktidningen Sagoprinsessan med den nordiska förlagsjätten Schibsted i ryggen gillade attityden och gick in som huvudsponsor. Girlzens tack till sin mecenat publicerades i senaste numret av Sagoprinsessan.

Turerna var många i Svarta Gamens lag Hoyzer Girlz innan de skrivit kontrakt med huvudsponsorn Schibsted Förlag. Också de tilltänkta matchställen var för kontroversiella för förbundet som satte ner foten. Istället anammade Girlzen samma vackra bruna tröjor som broderföreningen Hoyzer Boyz har som sitt andraställ.

Svarta Gamens lag – Hoyzer Girlz

Sportsligt har säsongen för Hoyzer inte varit något annat än en succé med Hoyzermått mätt, då klubben innan denna säsong prenumererat på bottenplaceringar. Hoyzer Boyz kan spela hem seriesegern nästa torsdag och Hoyzer Girlz har chansen att knipa lilla silvret via en tredjeplacering om de tar minst en poäng på måndag, ett fenomenalt facit för ett förstaårslag.

Jennie Fridolin poserar stolt i Hoyzer Girlz matchställ

Men Gurra byggde inte världen på en dag och Robert Hoyzer sabbade inte sitt domarrykte på en enstaka match, så det återstår att se hur framgångssagan Hoyzer Girlz fortsätter. Klart är i alla fall att få skrubbsåriga, dammiga och svettiga tjejer har gjort sig mer förtjänta av trycket ”Sagoprinsessan” på sina bruna matchställ.