Hoyzer Girlz föll med flaggan i topp

Innan det avslutande mötet med Runa BK var det över en månad sedan Hoyzer Girlz spelade sin senaste match. Dåliga planer och schabbel från kansliet har gjort att kampen om tredjeplatsen i division fem har gått i långbänk, men nu på fjärde försöket blev det match och stor dramatik, om än på det kontroversiella underlaget plast.

Förutsättningarna inför mötet var att Hoyzer Girlz var tvungna att få med sig en poäng för att knipa tredjeplatsen och lilla silvret i sin första säsong i Korpen. Man tog omedelbart tag i taktpinnen och skapade ett par vassa lägen i Runas straffområde.

Girlzen sprang, offrade sig och fick sånär med sig ett tidigt ledningsmål. Runa BK får sällan tag i bollen då de gång på gång stressas till enkla misstag av löpvilliga Hoyzerspelare. Ändå är det nära att Sofie Rosell i Hoyzermålet får vittja nätmaskorna efter en kanonträff som dock tar i ribban, den första av otaliga ramträffar denna afton.

Spelet blir öppnare ju längre halvleken skrider och det börjar lysa igenom att ungdomarna i Runa BK har mer matchvana och bättre samspelthet. Hoyzertjejerna kämpar furiöst men det blir allt tydligare att de inte kommer orka med tempot från de första tio minuterna. Men chanserna duggar tätt i båda riktningarna och Hoyzer löper stundtals sönder motståndarförsvaret.

Runas duktige målvakt får göra en kalasräddning via ribban på Elins hårda nick och Sofie räddar flera gånger Girlzen då bollen dansar på mållinjen. Hoyzer hinner dessutom med ett stolpskott innan alla tror det är dags för halvtidsvila. Men domaren har hittat en tilläggsminut och på denna letar sig bollen fram till en Runaspelare som i fritt läge kan rulla in bollen som tar upp dom på tredjeplatsen.

Runa börjar sedan andra halvlek lite som Hoyzer inledde första. Hoyzerspelarna ser alltmer slitna ut och backlinjen ställs gång på gång på svåra prov. Trots en stark insats av Hoyzers defensiv tar det inte lång tid innan 2-0 sitter, också denna gång efter oreda i straffområdet. Svarta Gamens lag kraftsamlar och tar över spelet igen, samtidigt som Runa faller hem något. Chanserna låter inte vänta på sig, men antingen söker sig avsluten strax utanför eller räddas av målvakt eller målställning.

Orken tryter alltmer i Hoyzer och backarna får ett otacksamt jobb då Runa ställer om snabbt. Trots många fantastiska brytningar och följsamt backspel får Hoyzer se både 3-0 och 4-0 rulla in i egen bur. Man fortsätter skapa lägen in i det sista men denna afton var verkligen inte marginalerna på Hoyzer Girlz sida. Man faller med flaggan i topp efter att ha kört slut på alla energireserver, men inte haft det rätta flytet för att ta hem en jämn match som något missvisande slutar som en fyramålsförlust.

Den för kvällen massiva Hoyzerklacken hyllade tjejerna för en väl genomförd match med uppoffrande och underhållande spel och framför allt en framgångsrik premiärsäsong. Samtliga spelare förtjänar beröm för starka insatser och med lite mer träning och ett tydligare positionsspel kommer det här laget kunna klättra ytterligare positioner nästa säsong.

Hoyzer Girlz fjärdeplacering är historisk i bemärkelsen att inget annat Hoyzerlag (läs herrlaget) hittills har placerat sig bättre i korpen. Men redan på torsdag kl 17.30 kan Gubbängens IP bli skådeplatsen för nästa stora klubbframgång då broderföreningen Hoyzer Boyz har chansen att vinna sin serie.