Hoyzer fortsätter utmana topplagen

Fashion BK är ytterligare ett i den outsinliga raden av lag som Hoyzer Boyz vill ta revansch på. I våras förlorade man med klara 3-0 efter tre mål som måste betecknas som utslag av generositet från de gulklädda Hoyzerspelarna. Men efter omstarten är man obesegrade och lagmaskinen Hoyzer kommer inte ge bort något gratis då Fashion kommer på besök.

Efter en minst sagt ynklig vårsäsong tycks revanschtörsten i Svarta Gamens lag närmast osläckbar. Två segrar och en oavgjord har det blivit efter sommaruppehållet och sakta men säkert tycks man ha hittat tillbaks till sitt vägvinnande spel. I den haltande tabellen skuggar Fashion BK toppduon med hela två matcher mindre spelade. Förra omgången stod man över och därför innan har man hunnit med att besegra Paddan med 4-0 och liksom Hoyzer spela 2-2 mot Countryside Alliance.

Svarta Gamens lag har inlett jakten på de framförvarande lagen

Fashion BK är tveklöst en av vårens överraskningar, men nu gäller det att bevisa att den goda trend man haft inte bara varit en modefluga. Vid vinst behåller Fashion kontakten med topplagen vilket ger slagläge då man spelar igen matcherna man stått över. Hoyzer Boyz kommer garanterat vilja smida medan järnet är varmt och komma på säker mark ovanför nedflyttningsstrecket i den än så länge väldigt jämna serien. Mot serietvåan Countryside Alliance senast hade man det mesta av det konstruktiva spelet men tvingades jaga mot ett väl samlat CA-försvar under hela matchen efter att ha hamnat i ett tvåmålunderläge på Alliansens två första halvchanser.

I förra mötet levde Fashion mycket på Hoyzers många misstag och uddlöshet framåt då laget helt saknade ordinarie anfallare. Efter sommaren har spelet sett betydligt bättre ut och man är betydligt snålare med att skänka bort gratischanser sedan omstarten. Niclas Josefssons återinträde i målet sprider ett lugn i hela laget och nygamle anfallaren Klas Jonsson har uppfyllt de högt ställda förväntningarna på honom som den frälsare laget behöver. Defensivt är det återigen viktigt att försöka undvika ett tidigt underläge, då Fashion har ett stabilt försvar som inte släpper till mycket. Framför allt måste Hoyzers defensiv tämja målfarliga Fredrik Sundin och Joakim Bergling i modelejonens lag.

Det som kan sätta käppar i hjulen för Hoyzer är skade- och frånvarosituationen. Ständigt målfarlige Ola Wiklander har vilat pga förkylning, Micke Ek dras med såväl revbensskada som en stukad fot och så sent som på måndagsträningen var givne förstemålisen Niclas tvungen att kliva av med känningar av en gammal skada.

Varning för glidtacklingar! Daniel Sannum är tillbaks.

Också bollvirtuosen Daniel Ek tvingades avbryta träningen med ett rejält jack i hakan efter en het närkamp, men det borde inte hindra honom från matchspel. I backlinjen är Daniel Sannum tillbaks, men det är frågetecken kring tajta backparet Micke Edgren och Jonny Wiederholm. Mittfältsterrierna Ogge Hallberg och Emil Kaneko Bertz tycks också missa matchen medan John Hollingworth och Carlis Fridlund, som fick lite skavanker i derbyt mot CA, har tränat för fullt och är tillgängliga för spel.

Men till skillnad från Fashion har man bra bredd i laget. Träningarna har lovat gott med bra kontinuitet, tempo och taggade spelare. Ett Hoyzer Boyz med nyvunnet självförtroende kommer garanterat köra för fullt direkt och Fashion BK måste i sin tur prestera betydligt bättre än de gjorde i våras om de ska kunna upprepa resultatet från förra mötet. Hur som haver; två lag som kommer göra allt för att vinna borgar för en spännande och rolig match på onsdagskvällen!

Hoyzer Boyz vs Fashion BK
Ons 2/9 kl 18.00, Johannesdals BP
Resande tar röd linje till Vårberg,
gå därefter mot Söderholmsskolan