Misshandel och frihetsberövande då Hoyzer gjorde Örebro

Det har rått Silencio Stampa i Hoyzer Boyz kring den sk Örebrohändelsen, men det har inte saknats rykten om påtalade skandaler och rättshaverier som fått många att tala om konspirationer och sabotage mot Svarta Gamens lag. Först nu är klubbledningen villig att ge information kring vad som egentligen inträffade då fyra Hoyzerspelare bestämde sig för att bege sig till Närke för att testa partystämningen i Sveriges sjätte stad. Hoyzerredaktionen ger er en målande bild av skandalnatten i Örebro, illustrerad med spelarnas egna bilder.

Det var efter lördagens sedvanliga grusträning en trogen trupp Hoyzerprofiler snart samlades på sportbaren BG’s för att avnjuta ett större antal tallrikar med friterade godsaker dippade i fet sås, samt alkoholhaltig maltdryck, som det först kom på tal. Varför inte tillbringa lördagskvällen på annan ort än Stockholm? Det talades vitt och brett om vilken fantastiskt mysig partystad Berlin är, att Hoyzer borde investera klubbkassan i en lägenhet där, osv. Men efter några öl till stod det klart att Örebro var stan som lockade mest inom ett anständigt avstånd och för ett överkomligt pris.

Hoyzer gick på knock i Örebro och tvärtom

Fyra tappra och intet ont anande Hoyzerpojkar lyckades tack vare sedvanligt fantastisk organisationsförmåga och en rapp taxichaufför hinna med bussen mot Sveriges sjätte stad. De första intrycken av den gamla bruksorten var goda, inte minst för att Örebro kommuns vapen, med några malt i kroppen, liksom Tysklands, äger vissa likheter med Hoyzers gamsymbol. Mottagandet var också till en början vänligt. Hoyzerspelarna trivdes med den gemytliga småstadsatmosfären och den positiva uppmärksamhet de fick från landsortsborna på de första, mindre ställena de besökte.

Hoyzerspelare V, X och Q poserar framför Örebro slott

Men allt detta skulle komma att ändras. En kort sightseeingtur orkestrerad av Hoyzerspelare X, med bakgrund just i Örebro, förde sällskapet till stadens stora inneklubb Ritz. Det var ett misstag som knappast någon av herrarna i fråga kommer göra om. Redan i den omfattande kön var stämningen övertänd, kusligt hätsk på bästa Stureplansvis trots att den tappra kvartetten gjorde sitt bästa för att sprida god stämning. Insidan av stället var ännu värre. Det “positivt gemytliga” från tidigare ställen var som bortblåst, folk var fientliga, musiken var under all kritik, liksom att ölpriserna var på en orlimligt hög nivå. Generellt var det väldigt trist, testosteronstinn, stökig stämning och vakterna skall ha avvisat gäster i parti och minut.

Spelare Y hade säkert behållit hallickhatten om han fått

Det tog inte lång tid innan två av de tillresta Hoyzerspelarna fick se sig stående på trottoaren utanför igen, dock utan samband. Den ene blev omedelbart haffad av polisen som påstod att denne utpekats av ett vittne att ha utdelat sparkar mot ett polisfordon. Meningsskiljaktigheterna slutade med bilfärd till stationen för övernattning i fyllecell då verkliga bevis saknades. Den andre begav sig mot Centralstationen för att invänta kamrater för hemresa då han plötsligt halvsovandes fick mottaga ett antal oprovocerade sparkar och slag från ett gäng på tre puckon.
Örebro rockar, tycks Hoyzerspelare X försöka intala sig (och oss)

Ordningsmakten vittnar om att de haft fullt upp under en påtagligt bråkig lördagkväll:
– Det är förvånande att det varit så stökigt med tanke på att det är en vanlig helg mitt i månaden och inte en lönehelg. Det är också anmärkningsvärt att det inträffat så många grova misshandelsfall, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i Örebro till Nerikes Allehanda.

X, V och Q stortrivs i kön utanför inneklubben Ritz

Hoyzerredaktionen tycker att det är ”anmärkningsvärt” att ordningsmakten sätter resurser på att följa upp lösa anklagelser om skadegörelse mot myndighetsfordon, att de tar sig tid att gripa en förvisso överförfriskad men i sammanhanget föga hotfull Hoyzerspelare Y, som dessutom är i färd att lämna staden, då Hoyzerspelare X samtidigt misshandlats nån kilometer längre bort, utan att ordningsmakten bemödat sig med att ens skicka en bil till platsen för att följa upp brottet. Polisen kan naturligtvis inte känna till de olyckliga kopplingarna mellan fallen, men det reser ändå vissa frågetecken kring prioriteringar.

Den misshandlade Hoyzerspelaren klarade sig undan skakad, men utan värre fysiska blessyrer, medan den frihetsberövade fick återvända till Stockholm utan att få med sig varken väska, jacka eller nycklar. Först med hjälp av vänliga kontakter i Örebro kunde denne återfå sina ägodelar under torsdagskvällen. De två andra Hoyzerspelarna, V och Q, uppges ha kommit undan utan större skador än den obligatoriska självföraktande bakfylleångesten som hör en Hoyzer till och en insikt om att man inte ska planera spontana resor efter att ha inmundigat kombinationen fett och öl.

Hoyzerspelare Q framför testosteronstinna rednecks på Ritz

Som en indirekt följd av Örebrohändelsen var det också flera spelare som missade den viktiga, historiska premiären för Hoyzers mixlag inomhus. En match som pga ett overkligt spelarbortfall exekverades med hjälp av inlånat material och slutade med uddamålsförlust, trots en heroisk upphämtning. Låt oss hoppas att Hoyzerspelarna inte väljer Örebro som mål för sin spontana resa denna helg och att man tar ut sin revanschlystnad mot söndagens futsalmotståndare.