Hoyzer presenterar stolt årets julklapp

Tillhör du oss som helst slipper julens stressmoment med julklappsjakt och trängsel i smockfyllda gallerior? Eller har idétorkan dig i sitt fasta grepp inför den ångestframkallande julhandeln? Hoyzer vet råd och bjuder tröst i vintermörkret!

Som så många andra högtider i ett kapitalistiskt samhälle är julen främst förenad med köphets och överkonsumtion. Stress, beslutsångest och mindervärdeskomplex följer i dess fotspår. Den fegaste utvägen är sedan 1988, då Handelns utredningsinstitut startade spektaklet, att följa strömmen som ett snällt lamm och inhandla ”årets julklapp”. Redan innan handeln kommit igång på allvar har man utnämnt den omdebatterade newagebluffen Shaktimattan, även kallad spikmattan, till årets obligatorium. Tillåt mig utstöta en tillgjord harkling som ett tecken på uppriktig klentrogenhet och skepticism.

Vi minns tidigare klassiska ”vinnare” som Tamagotchin, mössan, bakmaskinen, Bibel 2000 (den klatschiga nyutgåvan av den gamla bestsellern), mobiltelefonen, woken och den revolutionerande men ack så karaktärslösa tilltänkta ersättaren till grammofonskivspelaren; CD-spelaren. Onödiga modeflugor som snart står undangömda i garderober, garage och grovsoprum om du frågar undertecknad. Så varför inte ge bort något som verkligen uppskattas, behövs och alltid kommer att behövas? Den perfekta julklappen, helt enkelt!

Hoyzer har nämligen i samarbete med klubbens skarpaste hjärnor, materialforskare, behaviorister och fyndiga reklamare tagit fram de ultimata julklapparna. Det som tar fram essensen av den slappa period av året som i Hoyzermun går under namnet ”det frostade grusets tid”. Ledigheterna och speluppehållet kring jul och nyår borde inte gå i stressen och ångestens tecken, utan i njutningens och (gärna det sociala) dryckeskapets.

Därför presenterar vi stolt Hoyzers exklusiva och limiterade utgåva av glas, ett pintglas för inmundigande av företrädesvis gyllene maltdryck, samt ett 6 cl shotglas ypperligt ämnat för svepande av den notoriska Hoyzershotten. Bägge med klubbens gamlogga elegant frostade på glaset, fullt kompatibla med såväl maskin- som handdisk och ett allmänt hoyzerskt leverne.

Ölpinten kostar 50 spänn stycket och shotglasen 40. Beställning görs via mail till michelle@hoyzer.se. När ni ändå är i farten rekommenderas ett besök i Hoyzershoppen, för vad vore inte bättre än att avnjuta helgernas dryckesjom iklädd sköna Hoyzerkläder. Här finns allt för såväl den nyfödde, som farfars far och brorsans surmulna tonårsdotter. Men glöm inte att unna dig själv något fint till jul.

Slutligen vill vi slå ett slag i altruismens tecken och göra er uppmärksamma på Barncancerfondens julkampanj. Gör som Hoyzerspelarna och hjälp till att klä granen. Med ett enkelt SMS kan du köpa en julklapp eller julgranskula och samtidigt stöda kampen mot cancerssjukdomar och hjälpa barn som drabbats av cancer.

Ge bort en Gam samt gör en god gärning i Jul!