Uddlöst Hoyzer kammade noll

Hoyzer hade chansen att haka på topplagen men en kaskad av återbud samt avsaknaden av en målfarlig anfallare gjorde att det redan innan matchen såg ut att bli en svår uppgift för Svarta Gamens lag. KeFF, Kulturelitens Fotbollsförening, hade allt det Hoyzer saknade och kunde efter lite nervdaller stå som rättvisa segrare.

Det skulle bli en tung Luciamatch i Brommas sporthallar för Hoyzers mixlag. Kommando Åslund, Santesson, Hollingworth, Hallberg, Mukka, Fridlund, med hjälp av inlånade Joakim, fick en mardrömsstart på matchen. Efter ett av många slarv på mittplan bjuds KeFF ett friläge som förvaltas väl mot utrusande Hoyzermålvakten, för kvällen Carlis Fridlund. 0-1 och uppförsbacke direkt, vilket tyvärr inte blir en välbehövlig väckarklocka för Hoyzer. Tendensen med dålig bollbehandling, undermåligt passningsspel samt i det närmaste obefintligt positionsspel håller i sig och KeFF tillåts gång på gång komma till farliga avslut efter kvicka spelomställningar.

Hoyzer lyckas på hela första halvleken inte vaska fram en enda hygglig målchans, men kläs fullkomligt av då motståndarna höjer tempot och sågar sig igenom de brunkläddas försvar. Trots detta lyckas man freda målet från fler påhälsningar och ett måls underläge i halvtid är smickrande för Hoyzerspelarna, som nog illa kvickt vill lägga denna halvlek bakom sig. Men man tar sig samman till andra halvlek, rör sig bättre över hela banan och lyckas stundtals hålla bollen bra inom laget. Men tempo i passningskombinationer och fart i positionsspelet lyser med sin frånvaro och bollen fastnar allt som oftast på väl samlade KeFF-spelare innan det hinner bli farligt. Men tack vare aggressivare press och mer löpvilja stressar Hoyzer ändå motståndarna till fler misstag och Kulturelitens defensiva spel ska också till slut straffa sig.

John Hollingworth ensam målskytt för Hoyzer Mix

John Hollingworth bryter in i banan och avlossar ett skott på utsidan av täckande back. En skymd KeFF-målvakt reagerar för sent på det välplacerade avslutet och kvitteringen är ett faktum. Hoyzer fortsätter att spela med mer energi, men allt eftersom tiden går tryter orken och man återgår till att bli lättmarkerade och stillastående. Motståndarna jagar högre upp i banan och tar tillbaks initiativet från tröttkörda Hoyzers. Som lök på laxen är det målvakten Fridlunds tur att bjuda på en gratischans efter ett misslyckat uppspel, och ett nytt frilägesmål är också det som sänker Hoyzer denna afton. Man orkar inte ta sig samman en gång till och med matchens sista bolltouch kan KeFF även lirka in slutresultatet 1-3. Sett till att Kultureliten över hela matchen haft dussintals farliga målchanser mot ett Hoyzer som knappt förmådde vaska fram en handfull halvfarliga avslut, var resultatet mycket rättvist. Men hade Hoyzer orkat hålla fast vid samma frenesi som under den bästa perioden i andra halvlek hade man mycket väl kunnat vända och vinna på ren tjurskallighet.

Avsaknaden av skytteligaledaren Ola Wiklander var för kvällen en plågsam påminnelse om hur beroende man är av en kvick och löpvillig striker på topp som sysselsätter motståndarförsvaret och förutom sin målfarlighet skapar ytor för sina medspelare. Motståndarnas mål var i mångt och mycket kopior på de man råkat ut för i tidigare matcher, då man inte hänger med i spelomställningar och kontringar. Men det finns också mycket att lära av hur andra lag utmanövrerar Hoyzer med kvickt kortpassningsspel och väggspel som sågar sig igenom försvaret. Hoyzerspelarna överarbeter fortsatt många situationer, gör det svårt för sig genom att försöka lösa trängda situationer själv istället för att bibehålla tempo genom att låta bollen göra jobbet. Man tycks fixerade vid att varje passning måste gå mot motståndarmålet istället för att ibland spela bollen bakåt och byta kant. Och naturligtvis är det inte ok att slarva så mycket med passningsspelet, vilket denna kväll blev det som bjöd motståndarna på de målgivande lägena.

Men om första halvlek var direkt svag, var andra ett klart fall framåt, då laget periodvis visade den vilja och aggressivitet som kommer krävas om man ska ta fler poäng. Och med en bredare trupp kan det här laget fortfarande slå vilket annat lag som helst. Hoyzer går som alltid stärkta ur sina kriser och revanschlusten kommer sannolikt drabba motståndarna i sista matchen innan nyårsuppehållet.