Målkungen: ”Jag lovar att göra hat-trick”

Hoyzer hade extremt svårt att komma till skott i debaclet mot KeFF i söndags. Men med lagets målkung Ola Wiklander tillbaks i truppen ser läget ljusare ut inför söndagens möte med tabelljumbon Team Realness. I alla fall om man frågar Hoyzers målfarliga nummer sex själv.

Det vart inget kul Luciafirande för pepparkaksbruna Hoyzer i söndags. Kulturelitens Fotbollsförening utmanövrerade Svarta Gamens lag och vann till sist med 3-1, efter att haft ett avslutsövertag i storleksordningen 25-4. Ett tappert kämpande Hoyzer skärpte till sig i andra halvlek och lyckades också kvittera, men orkade sen inte med att hålla i spelövertaget då KeFF åter började gå för seger. Sett över hela matchen fick man det inte alls att stämma samtidigt som motståndarna bemästrade tempo och passningar klart bättre och tilläts spela ut hela sitt register mot ett stundtals orörligt Hoyzer.

Det var nog många Hoyzersinnen som var lika tunga och mörka som skyarna då man traskade hemåt ifrån Sporthallarna i Bromma. John Hollingworth fick göra sitt tredje mål för säsongen vilket ändå var imponerande effektivt med tanke på den skrala avslutningsstatistiken. Men ska man tro lagets hittills bästa målskytt Ola Wiklander finns det ljusning inom sikte och han inte sen att presentera lösningen på lagets problem; nämligen han själv.

Wiklander saknades i förlustmatchen mot KeFF och kanske är han precis den energiska kraft framåt som fattas för att göra Hoyzer till ett vinnargäng igen. I matchen mot Undici stod han för ett äkta hat-trick då laget vände uddamålsunderläge till seger i andra halvlek. Och ska man tro Ola själv är det inte sista gången.

– Jag lovar att göra hat-trick på söndag. Det finns ingen back i inomhuskorpen som jag inte kan göra bort. Ge mig sex chanser och jag sätter tre. Ge mig åtta och jag sätter fyra. Minst!

Det kan låta som tomt skryt för den oinvigde, men faktum är att Wiklander gjort mål i samtliga matcher han medverkat i och självförtroendet som stundtals saknades under grussäsongen med Hoyzer Boyz tycks ha återinfunnit sig lagom till mixlagets äventyr inomhus, något som kan behövas om laget inte ska dras med i bottenstriden i ett jämnt mittskikt av serien.

Kanske finns det ytterligare fog för hat-trick löftet än en omutlig vinnarskalle och näsa för mål. Söndagens motståndare Team Realness har blott skrapat ihop en poäng och mäktat med föga imponerande tre mål framåt. Återstår att se om Wiklander är lika stor på jorden som han är i orden då Hoyzer åter mönstrar Sporthallarnas blå golv.

Team Realness vs Hoyzer Mix
Sön 20/12 kl 19.55
Sporthallarna, Brommaplan
Klädesvägen 25