Hoyzerstämman: ”Målet är satt!”

Kung Bore håller fortsatt Stockholms grusplaner som gisslan och Hoyzer är ett av många lag som ser försäsongen glida dom ur händerna. Men det innebär inte på något vis handlingsförlamning eller stiltje i Svarta Gamens lag. Vi tar ett snack med lagkaptenerna i herrlag respektive damlag.

En halvmeter snö är för närvarande det som håller tillbaks den hoyzerska försäsongen. Fast bakom kulisserna smider man sedan länge ränker och målsättningen inför året förtydligades då både Hoyzer Boyz och Hoyzer Girlz haft lagstämma för att sätt riktlinjerna inför den annalkande säsongen.

Hoyzer Boyz lagkapten Carlis Fridlund är något förtegen om detaljerna kring mötet, då den invecklade klubbyråkratin gjort att all information ännu inte hunnit gå ut till truppen:

– Stämman var en mycket trevlig och relativt välbesökt tillställning med maltdryck, maltbröd, med mera. Den stora behållningen förutom att vi utvärderade och lade bakom oss den sportsligt mediokra fjolårssäsongen, var att vi förtydligade lagstadgarna och i år kommer vara hårdare med att efterleva dessa. Bland annat kommer vi införa obligatoriska spelarkontrakt som i stort består av att du som Hoyzerspelare känner till och lovar efterleva klubbens regelverk.

– Truppen ser tämligen bra ut, även om alla inte bekräftat att de kommer spela i år. Enda anledningen till att vi skulle värva nytt är om flera spelare skulle falla bort. I fjol hade vi stundtals problem att få ihop det på backpositionerna, så om vi ska förstärka så kommer vi scouta en spelskicklig och hårdtacklande back. Men vi kommer i första hand försöka lösa det inom laget, genom omskolning av en eller flera mittfältare. Mittfältet är redan övermättat som det är.

– Sett till peppen på mötet är jag övertygad om att det kommer hända mycket i och kring klubben i år. Publikt tappade vi ganska rejält i fjol, inte minst pga den rätt avlägset belägna planen. I år kommer vi spela närmare stan, närmare tunnelbanan och närmare tillhörande ölsjapp! Medialt har Hoyzer alltid legat i framkant, men vi nöjer oss inte med att redan vara bäst. Vi vill ge våra supporters mer, så räkna med en del nyheter där också! Målet är satt, och även om vi sportsligt satsar på att bli ett tråkigt mittenlag i år igen, så är det skyhögt på andra områden.

Hoyzer Girlz höll stämma samma kväll som broderföreningen och kapten Maria ”Gamen” Holmgren vittnar om att man satt ambitionerna inför tjejernas tredje säsong på gruset:

– Hoyzer Girlz årsstämma var något blygsam med få deltagare, men det vi kommit fram till är att jag och inomhusmixlagets kapten Petra Åslund kommer dela på lagledarrollen. Detta innebär ansvar för ekonomi, tränings- och matchanmälan, scoutande av nya spelare samt kommunikation med den befintliga truppen.

Maria “Gamen” Holmgren & co mot nya segrar 2010

– Vi kommer forsätta i samma anda som förra året. Det fungerade ju bra då vi slutade som tvåa i vår serie. Men frekventa träningar och kämparglöd är något vi måste jobba hårt med denna säsong, eftersom vi kan bli uppflyttade någon division och då troligtvis få hårdare motstånd. Det innebär satsningar på mer träning och struktur, spelare på fasta positioner, med mera. Inför säsongen kommer vi återigen nyrekrytera, då det faller bort några spelare.

Är du intresserad av att spela med Hoyzer Girlz? Bli medlem på Hoyzerforum, skriv ett par rader om dig själv och kolla upp när Girlzen träffas! Eller hör av dig direkt till maria@hoyzer.se