Träningsmatchpremiär för Hoyzer

Våren tycks äntligen vara här, och ett otränat Hoyzer Boyz försöker desperat komma ifatt med försäsongen. Den första värdemätaren på hur det är ställt äger rum på lördag, då man återigen möter seriebekanta Fiumelago. Vi hörde med de blåkläddas Filip Jäätmaa om Älvsjölagets inställning inför säsongen.

2010 är här! Vilka nyheter kan du dela med dig om laget inför den kommande säsongen?
Truppen är intakt. 2008 års MVP Jonas Agnepil, även känd som il trattore, är tillbaka efter att ha missat hela 2009 efter en svår knäskada. Det kan liknas vid ett nyförvärv. Senaste nytt är att styrelsen, drygt två år för sent, har tagit beslutet att beställa nya matchställ som förhoppningsvis anländer vid lunchtid på fredag. Det skulle vara stort att få premiärspela i de nya matchställen mot Hoyzer Boyz.Hur har försäsongen sett ut hittills för Fiumelago?
På grund av den långdragna och mycket hårda vintern i Stockholm har vår försäsong hittills varit nästan obefintlig, tyvärr. Vi kommer till spel med endast ett fåtal lätta pass i benen, konditionen är på flera håll under all kritik.

Tittar man på fjolåret hamnade Fiumelago åter lite i bakvattnet på topplagen. Vad tror du det beror på?
Först och främst var fjolårets serie betydligt tuffare än under 2008. Serien hade en riktig slagpåse i form av Team Fabulator, men utöver dem var lagen rätt jämna och matcherna tuffa. En annan orsak till att vi fick harva kring nedflyttningsstrecket var att lagets kanske viktigaste spelare, backen Jonas Agnepil, ådrog sig en svår knäskada i andra matchen och missade resten av säsongen. Det avbräcket försämrade försvarsspelet avsevärt.

Vad är målsättningen för i år?
Målsättningen i år är att vinna så många matcher som möjligt.

Tim Nellfors avgjorde förra vårens vänskapsmatch med sitt hat-trick

Trots ett par år i samma serie har det ju blivit lite av en trevlig tradition med vänskapsmatcher lagen emellan. Vad förväntar sig Fiumelago av träningsmatchen mot Hoyzer Boyz?
Det här blir den tredje vänskapsmatchen på två år. Vi är mycket ärade över att få möjligheten att träningsspela mot ökända Hoyzer Boyz som alltid bjuder på skön stämning både på och utanför planen. Matchen på lördag ser vi som en genomkörare inför premiären och vi går in med inställningen att vinna. Självklart vill vi få igång vårt passningsspel, men att få in vinnarmentaliteten inför säsongen är av högsta prioritet. Vi hoppas på solsken och mycket folk på lördag!

Hoyzer Boyz vs Fiumelago
Lör 3 april kl 13.00
OBS! Ändrad plan till
Långholmens BP