Hoyzer åter i Dödens Grupp

Hoyzer Boyz beger sig i helgen ut i Europa, närmare bestämt till Åland, för att spela den prestigefulla Skubbsårsturneringen. När lottningen vid middagstid var färdig stod det klart att Svarta Gamens lag liksom i fjol hamnar i sällskap som snabbt fick namnet Dödens grupp 

Försäsongens höjdpunkt är tveklöst turneringen Skrubbsår som arrangeras av kamraterna i Strandnäs Stål. Hoyzer deltog i fjol och gav internationell prägel på den annars helt åländska turneringen, men en redan från början reducerad trupp tunnades fort ut av alkoholrelaterade förslitningsskador. Ett i det närmaste vid landstigningen slaget Svarta Gamens lag hade inte mycket att sätta emot, då man lottades i den klart tuffaste gruppen med Ålands bästa korplag. Nu står det klart att motståndet blir lika hårt i år då Skrubbsår avgörs denna lördag.

Hoyzer Boyz lottades liksom i fjol i samma grupp som regerande Korpmästarna FETT och tidigare championerna, tillika regerande skrubbsårsmästarna TK Ripan. Dessutom svårbedömda FC Hundra samt ynglingarna Made In Tombos. Då turneringen växt för varje år spelar man nu tre grupper, där de två bästa lagen i varje grupp, samt de två bästa treorna går vidare till slutspel. Hoyzer har där fördelen av att spela i den enda gruppen med fem lag, vilket underlättar en kvalificering via tredjeplats. Men som sagt – detta är Dödens grupp och Svarta Gamens förkämpar kan nog räkna med samma nära-döden-upplevelse som i fjol.


Hoyzers gruppspelsmatcher:

10.15 Hoyzer Boyz – TK Ripan
11.45 Made In Tombos – Hoyzer Boyz
13.15 FC Hundra – Hoyzer Boyz
14.45 Hoyzer Boyz – FETT