Ineffektiva Hoyzer Boyz nollade

Det är fortsatt uppförsbacke för Hoyzer Boyz som fortfarande inte har tagit säsongens första seger. Denna gång nollade motståndarna Spola Kröken de för dagen bruntröjade Hoyzerspelarna såväl i mål- som poängprotokollet. Ett tidigt mål blev också det enda i en match som långt ifrån saknade chanser.

Hoyzer Boyz ökenvandring våren i fjol tycks upprepa sig också i år. På fyra matcher har man blott mäktat med att göra fyra mål och inkassera en ynklig poäng. På torsdagskvällen var det nykteristlaget Spola Kröken som snuvade inte fullt så nyktra Hoyzer på alla pinnar, i en match som hade kunnat sluta hur som helst om det inte vart för den hoyzerska ineffektiviteten.

I vanlig ordning startar Svarta Gamens lag lite nervöst. Laget hamnar snett, dräller med bollen och den delvis nykomponerade backlinjen har svårt att hitta positioner och hänga med kvicka motståndarforwards. Comebackande lagkapten Carlis Fridlund kommer på mellis efter en spelomställning vilket skapare ett två-mot-ett-läge för Spola Kröken. Bollen sitter hårt i nätmaskorna vid Niclas Josefssons första hörn och underläget är ett faktum.

Hoyzerspelarna äter sig dock sakteligen in i matchen, men är för omständliga då de närmar sig motståndarmålet. Spola Kröken spelar enklare och rakare på mål och har fler chanser att dryga ut ledningen i en halvlek där Hoyzer Boyz inte alls kommer till sin rätt. Undantaget är Niclas som efter målet gör flera kvalificerade ingripanden. Liksom i 1-1 matchen mot Real Hägersten blir det mest långbollar åt båda håll och Hoyzer har svårt att få längd i anfallen. 0-1 i halvtid sålunda inte helt ologiskt.

I andra halvlek sjunker Spola Kröken lite längre ner och tillåter Hoyzer att driva boll, vilket snart ger positiv effekt. Man kommer upp högre med laget och fyller på bättre i anfallen. Chanserna kommer också – Klas Jonsson har ett par kanonlägen och sätter vid ett friläge bollen i ribban. Per Levin är bara en tånagel från att stöta bollen i öppet mål och vid ett tillfälle dansar bolljäkeln på mållinjen innan motståndarkeepern får vantarna på den.

Hoyzers offensiv skapar naturligtvis en del kontringslägen, men backlinjen plockar bort det mesta och om något rinner igenom står Niclas som en mur mellan stolparna. Men ju mer tiden lider desto desperatare blir Svarta Gamens förkämpar. Man tappar åter spelet och ägnar sig mest åt att lyfta in lyror på chans. Slutforceringen leder inte till mer än några halvchanser och när domaren blåser av matchen är säsongens tredje förlust och den första målnollan ett faktum.

Missnöjet lyste igenom Hoyzerspelarnas anleten efter den snöpliga uddamålsförlusten. Den trista tumregeln att man inte vinner om man inte gör några mål var för dagen hånfullt passande. Andra halvlek var ändå ok, med tanke på att man skapade lägen och stundtals fick med mittfältet i anfallen. Effektiviteten var det däremot inte och det vägvinnande spelet fortsätter lysa med sin frånvaro. Det är lätt att skylla på det ojämna och högst gäckande underlaget, men laget måste finna alternativ till det enahanda långbollandet som hittills inte burit frukt. Hoyzer måste hitta det vinnande spelet som laget presterat tidigare. Kanske redan till nästa torsdag då tekniska Yawar Peru står för motståndet.