Fred Persson till Hoyzer Boyz?

Hoyzer Boyz dåliga säsongsinledning har tydligen fått klubbledningen att tänka om. Tidigare har man hållit fast vid att man satsar på befintliga spelare, men på lördagens träning kunde skönjas en öppning i den stenhårda fasaden. Laget testade två utlandsprospekt, samt gamle Djurgårdslegendaren Fred Persson.

Svarta Gamens herrar har inte direkt rosat marknaden under seriespelets inledning. En poäng på fyra matcher, måltorka och ett spel som lämnar mycket att önska. Inför säsongen var klubbledningen benhård i att truppen var bred nog som den är, att man ska satsa på att utveckla befintliga talanger med ett nytt träningsprogram och hårdare krav på träningsnärvaro.

På Hoyzer Boyz önskelista: Marco Ortolani

Det behövs ingen José Mourinho för att förstå att det inte riktigt har funkat som man önskat. Därför har klubben öppnat dörren för provspelare och det är intressant att se att Hoyzer Boyz internationellt fortfarande ses som en storklubb. Italienska kantspringaren Marco Ortolani imponerade så pass på klubbledningen att han gjorde en match för Hoyzer och sedan enligt obekräftade uppgifter erbjöds ett långtidskontrakt, där förhandlingarna i nuläget tycks strandade.

Backprospektet Kristen Rau, St Pauli-supporter från Hamburg

Än mer intressant var det att på lördagsträningen bevittna tre nya spelarprospekt, varav två internationella talanger. Utöver tekniske strikern Julian bördig i världsmästarlandet Spanien, provspelade också tyska backen Kristen Rau med Hoyzer Boyz. Mest kontroversiellt var dock att Fred Persson, med nio säsonger i Djurgårdens IF i ryggen, dessutom under kontrakt med Hoyzers kamratklubb Andrea Doria, tränade och syntes trivas som Gamen i gruset med de andra Hoyzerspelarna.

Fred Persson tillbaks på grusplan

Spekulationerna satte omedelbart igång om att en bytesaffär med Andrea Doria var igång. Sedan tidigare har Hoyzers back Jonny Wiederholm gjort en seriematch med Doria, men det är svårt att se vad mer i Svarta Gamens lag som skulle vara av värde för den toppsatsande klubben. Dessutom har det börjat tisslas och tasslas om att säga upp kontrakt med spelare som inte följer klubbens regelverk, vilket också skulle öppna för nyförvärv.

Hur det än må vara med den saken är ryktena om övergångar och köp i rullning och lär intensifieras om inte Hoyzer Boyz tar en fullpoängare mot Yawar Peru i torsdagens renodlade bottenmöte. Redaktionen håller er uppdaterade om utvecklingen!