Äntligen seger för Hoyzer Girlz

Senaste matcherna har sett lovande ut och på torsdagskvällen gick det äntligen vägen för Hoyzer Girlz när de mötte Bollklubben. Girlzen ägde större delen av matchen som slutade 2-1.

Efter en osäker inledning från båda lagen tar Hoyzer Girlz snabbt kommandot. Passningsspelet börjar fungera, snacket likaså och man tar det lugnt och metodiskt. Inte oväntat kommer snart utdelning via Sofia Mukka som trycker in 1-0. Bollklubben gör några försök att komma igen, men Girlzens försvar är stabilt och motståndarna kommer knappt i närheten av målet. De få bollar som slinker igenom tar målvakt Lollo Jonsson säkert hand om.

Hoyzer Girlz har desto fler chanser med både ribb- och stolpträffar, men bollen vill inte riktigt gå in. Till slut rullar den ändå in i maskorna genom Anna Santessons försorg. Girlzen forsätter spela bra, stundtals faktiskt lysande, i andra halvlek. Men Bollklubben lyckas spela upp sig lite, de får några chanser och med lite tur och en missad markering från Hoyzers sida lyckas de göra ett mål. Sista delen av matchen blir hård kamp, men tack vare att Lollo bokstavligen räddar en boll på mållinjen, står sig resultatet och Girlzens första vinst är ett faktum.

Sammanfattningsvis måste det sägas att resultatet inte riktigt visar en rättvis bild av matchen. Hoyzer hade ett antal vassa chanser där marginalerna inte riktigt var på deras sida. Men vid flera tillfällen kom man inte heller till avslut, så det finns fortfarande saker att jobba med. Hur man ska upprätthålla det ibland lysande spelet är en annan sak. Hur som helst är Hoyzer Girlz mycket nöjda med matchen och med att äntligen få en vinst. Med 3 poäng spelar antalet mål mindre roll. Segern firades på Bandhagens lokala sylta.