Ny tung uddamålsförlust

Torsdagskvällen bjöd på ett renodlat bottenmöte då Hoyzer Boyz tog emot Yawar Peru. Hoyzer gjorde åtminstone stundtals sin spelmässigt bästa insats i serien, men återigen saknade man skärpan i de avgörande lägena. Svarta Gamens lag är fast förankrade i botten efter ytterligare en snöplig uddamålsförlust.

Det var två lag som hittills inte fått känna segerns sötma i årets serie som mätte krafterna denna afton. Och nog märktes det åtminstone på Hoyzer att självförtroendet är naggat i kanten. Man inleder matchen i bra tempo, men törs inte riktigt vårda bollen och göra nåt konstruktivt. Hoyzer skapar ändå ett par halvchanser signerade säsongsdebuterande veteranen Ola Wiklander och det ser lovande ut. Mittfältet är mer delaktigt i anfallsspelet än tidigare, men tenderar dock att ligga väl lågt i defensiven, utan press på bollhållaren.

Ola grämer sig efter en missad målchans

Det är just i ett sån situation kallduschen kommer. Yawar Peru-spelaren får relativt ohotad ta ett skott, en halvträff som ser rätt så ofarligt ut. Ändå smiter det in vid Niclas Josefssons vänstra stolpe. Snöpligt för Hoyzer som så långt varit det något bättre laget. Man fortsätter kämpa och skapa lägen, inte minst genom Olas slit och irrationella spelstil på topp, men avsluten vill sig inte för honom denna afton. Vid några tillfällen spelar man snyggt bollen genom laget för att sedan slå en passning för mycket vid straffområdesgränsen.

Baklängesmål och bistra miner i Hoyzer Boyz

I övrigt skapar man lite halvchanser vid fasta situationer, men motståndarnas mycket duktige målvakt får mer eller mindre ohotat avstyra de höga inspelen. 0-1 står sig in i halvtid. Direkt efter paus lägger Hoyzer Boyz in en högre växel och får en rejäl press mot motståndarmålet. Yawar Peru tvingas slå ifrån sig och satsar på kontringar. Hoyzer spelar fyndigt, skapar lägen, men ineffektiviteten på den sista fjärdedelen är frapperande och om man väl får bollarna på mål står motståndarkeepern i vägen.

Målvakten räddar Yawar Peru ännu en gång

Men utdelning kommer. Emil Kaneko Bertz får med sig bollen efter ett motlägg i offensivt straffområde, oreda uppstår och till sist kan Daniel Ek trycka in bollen i nätmaskorna. Kvitterat och stor glädje i Svarta Gamens gäng. Men det är tydligt att inget av lagen är nöjda med ett oavgjort resultat. Yawar Peru kommer in i matchen igen, får mer bollinnehav men Hoyzers backlinje gör en mycket bra insats att avvärja farligheter. Matchen står och väger då lagen byter halvchanser med varandra och mycket tyder på att det ska bli ytterligare en oavgjord match. Då händer det som inte får hända, men som är så typiskt för Hoyzer detta år.

Daniel Ek jublar ikapp med lagkamraterna efter kvittering

En höjdboll hittar in i ytan bakom Hoyzerförsvaret där peruanernas tekniska forward löpt sig fri och på halvvolley dunkar han in målet som också blir avgörande för matchen. 1-2 till Yawar Peru som klarar av att spela av återstående tid och därmed tar sin första seger. Hoyzer Boyz får fortsätta vänta på sin och man kan kallt konstatera den resultatmässigt sämsta serieinledningen i klubbens historia, med blott en inspelad poäng efter fem omgångar.

Ytterligare ett tungt poängtapp för Hoyzer Boyz som hade fler och bättre chanser än motståndarna, men just nu vill det sig inte. Positivt att man faktiskt stundtals lyckades spela riktigt fin fotboll, även om man måste få med backarna mer i anfallsmomenten. Det vart lite väl mycket chansartade passningar på ett tillslag i lägen där man hade utmärkta möjligheter att friställa spelare om man gjort det lite enklare för sig. Skärpan är inte den bästa i de avgörande momenten, men intentionerna är åtminstone lovande. Hoyzer Boyz får fortsätta kämpa med huvudet högt, så kommer också resultaten i sinom tid.