Hoyzerkväll på gruset

Det är åter dags för hoyzerska dubbelmatcher, med möjlighet att beta av bägge mötena på samma kväll. Inte blir det sämre av att både Boyzen och Girlzen spelar renodlade 6-poängsmatcher mot lag på positionen precis ovanför dem i tabellen. Men det är olika förutsättningar som möter syskonlagen på torsdagsaftonen.

Svarta Gamens herrlag har haft det minst sagt tungt under seriens första halva. Sist fick man en lektion i fotboll av topptippade Sandbyknudorna, som efter att ha spräckt nollan kunde spela ut och göra lite hur de ville mot ett demoraliserat Hoyzer. I sista omgången innan serien vänder blir det återigen ett renodlat bottenmöte, där seger skulle innebära att man passerar 116-Södermalm på målskillnad, vilket nog skulle vara just det uppsving för den sargade självkänslan laget kan behöva inför andra halvan. Hoyzer Boyz har vid det här laget glömt hur det känns att vinna vilket blivit något av en mental knuta vid matchspel och inte heller har man haft marginaler eller bollstudsar på sin sida. Återstår sålunda att se om man lyckas lösa denna och få lite luft under Gamfjädrarna igen.

Bättre har det gått för Hoyzer Girlz, som presterat fint spel och har häng på tabellens mittskikt. Där huserar veckans motståndare Team Earnst & Young , fyra poäng före Girlzen med en match mer spelad. Tjejerna fick tyvärr inte tillgodoräkna sig sin WO-seger i tredje omgången, då Tumba Ladies diskvalificerats från seriespelet. Det är vidare svårt att säga något om torsdagskvällens motståndare, mer än att de varit täta bakåt sedan förlusten i premiärmatchen. Efter två 0-0 matcher ställdes Earnst & Young i senaste omgången mot seriesuveräna Stockholm Snipers, som till sist spräckte nollan och vann med 1-0. Hoyzer Girlz har medvind efter 2-1-seger senast, men kommer att sakna flera tongivande spelare och får nog räkna med en tuff match på torsdag.

Alla till Bredäng – sen vidare till Bandhagen!

Hoyzer Boyz vs 116-Södermalm
Torsdag 10 juni kl 18.15
Bredäng Bollplan 1

Hoyzer Girlz vs Team Earnst & Young
Torsdag 10 juni kl 19.45
Bandhagens Gymnasiums BP2