Fred Persson + Hoyzer Boyz = Sant

Det har varit vårens snackis ända sen Fred Persson, fd Djurgården, målgörare i ett derby mot AIK samt personlig idol för många i Gamarnas galna grusgäng, oannonserat dök upp på en öppen Hoyzerträning i slutet av maj på Långholmens grusplan.

Den förre mittfältsgiganten gillade vad han såg till den grad att han avslutade träningen i endast strumplästen sedan skorna blivit överhettade. Hoyzer var inte sena att hugga och redan följande måndag lades följande rykten ut på grusplan.

I och med att transferfönstret öppnar 1:a juli blir affären slutgiltig och Fred Persson kommer därmed ansluta sig till Hoyzertruppen i god tid för korpsäsongens returmöten som tar fart 26:e augusti, och inte minst Gamarnas egna Cup den följande lördagen på Tantos höjder.

Fred Persson publikfriar och ger det nya klubbmärket en smackaroo med mycket tunga.

Alla detaljer är förstås ännu inte offentliga men väntas vara på pränt vid stängningsdags, inklusive den alltid så intressanta övergångssumman.

Kan detta vara övergångssumman? Fred är i så fall Hoyzers i särklass dyraste värvning någonsin.

Fred Persson, som för närvarande firar semester på hemlig ort, kommer närmast från Hoyzers vackra och hårdsatsande vänskapsklubb Andrea Doria.