Hoyzer rasar mot kommunens planer

Nej, det är inte de nuvarande planerna Hoyzer Boyz är missnöjda med, utan kommunens planer på nya planer. Av plast. Som att de inte i sig utgör ett tillräckligt hot mot grusfotbollskulturen skakas klubben och alla vänner av grus och makadam av beskedet att flera av Södermalms befintliga planer ska drabbas av plastgräs.

Det är tidningen Södermalmsnytt som avslöjar att det finns långt framskridna planer på att lägga plastgräs på tiotalet planer på Söder. Detta må sticka nog i ögonen på Hoyzers spelare och supporters. Men dessutom tyder allt på att klubbens träningsplan, Pålsundsvallen på den gamla fängelseön Långholmen, kommer att drabbas av den huvudlösa satsningen på plastmaterial.

Hoyzer har åtskilliga gånger tidigare satt ner foten angående den styvmoderliga behandligen av grusfotbollen och de oreserverade hyllningarna av syntetiska underlag, inte minst då man gick i svaromål gentemot Johan Esks krönika i sakfrågan (läs artikeln här). Räkna med att det kommer riva upp känslor också denna gång.

Pålsundsvallens grus snart ett minne blott?

Park- och gatuingenjör Kenneth Kempendahl säger i Södermalmsnytt att Pålsundsvallen kommer byggas om så fort det finns pengar till detta och menar att det är bättre med plast för att ”det är bättre än att spela på dammiga planer.” Hoyzerredaktionen tycker naturligtvis att detta är struntprat, vrövel och ren smörja.

Södermalmsnytt, som för övrigt härom året utnämnde Hoyzer Boyz till Söders coolaste korplag, uppmanar sina läsare att maila reaktioner till insandare.stockholm@direktpress.se och vi hoppas många indignerade grusfotbollsälskare hör av sig!