Rafflande upplösning väntar Hoyzer

Så var det dags att avrunda seriesäsongen och Hoyzer Boyz gör det i spänningens, prestigens, ångestens och nedflyttningshotets tecken. Inför sista omgången har man allt i egna händer då man ställs mot bottenkollegan Yawar Peru i en match där förloraren åker ur.

Division S9A är en veritabel häxkittel inför årets sista fotbollskväll. I toppen har vi en renodlad seriefinal mellan de lag som varit tämligen suveräna under höst respektive vår; Sandbynudorna och Golden Studs. Läget är liknande fjolårets rafflande allsvenska slutomgång, där Sandbyknudorna har Gnagets guldsits att med minst oavgjort resultat ta hem hela grejen mot Golden Studs i en Blåvittliknande situation.

Men det är ännu hetare i bottenstriden där tre lag inför slutuppgörelsen gör upp om platserna fem till sju; Real Hägersten, Yawar Peru och så Hoyzer Boyz. 116-Södermalm skuggar, men har tre poäng och en massa minusmål att ta igen för att kunna ta annan position än jumboplatsen och får väl därför räknas som avhängda. Men i övrigt är det hård kamp hela vägen in i kaklet.

Förutsättningarna är minst sagt raffinerande. Det är mer eller mindre vinna eller försvinna som gäller för Yawar Peru, medan Hoyzer först och främst inte har råd att torska, då förloraren oundvikligen gör 116-Södermalm sällskap ner i lägre divisioner. Hoyzer Boyz behöver således minst oavgjort för att säkra en plats över strecket. För att knipa femteplatsen är man dock fortfarande beroende av resultat och eventuell målskillnad i Real Hägerstens match mot Spola Kröken. Real lyckades ta en pinne i hängmatchen mot Sanbyknudorna och ”leder” därför bottenstriden med en ynka poäng och två plusmål.

Hoyzer Boyz kommer stärkta från en oerhört viktigt kämparinsats i uddamålsseger mot 116-Södermalm. Yawar Peru visade också på fin moral då man lyckades komma tillbaks efter ett tidigt 0-2-underläge och fick oavgjort 4-4 mot erkänt starka Spola Kröken. Nu är Peruanerna piskade till att göra om vårens bedrift då de med tur och lite skicklighet lyckades avgöra mötet lagen emellan med 2-1-målet i matchens slutskede. Så räkna med att det blir full fart framåt från de vit-röda teknikerna. Svarta Gamens gäng har fortfarande skade- och sjukdomsproblem, varför det är ett ständigt huvudbry för lagledningen att komponera ett balanserat lag.

Hoyzer kommer vara tvungna att visa på bättre spel och effektivitet framåt än man gjort i de senaste omgångarna. I våras var det detta som skiljde lagen åt och just målskyttet har varit lite av ett sorgebarn för Svarta Gamens lag. Men nu skapar man åtminstone mängder med chanser, vilket inte alltid var fallet under den svaga vårinledningen av serien. Måtte det lossna på torsdag.

Hoyzer Boyz spelar den absolut sista matchen i divisionen, men seriefinalen inleds trekvart innan den inofficiella ”finalen” i botten. Kan helt klart vara värt att se både vilka som tar slutsegern och vilka som åker ur årets rekordtuffa serie!

Slutomgången i sin helhet:
18.15  Söder om söder vs 116-Södermalm                          
19.00  Real Hägersten vs Spola Kröken 
19.45  Golden Studs vs Sandbyknudorna  
20.30 Yawar Peru vs Hoyzer Boyz 
Torsdag 7 okt
Bredäng Bollplan 1