Hoyzer begrundar: Emil Kaneko Bertz

Säsongen 2010 är som bekant till ända och försäsongen inför nästa års seriespel är redan igång. Återstår gör Hoyzer Boyz alternativa fotbollsgala, samt lagstämman och som en förövning inför detta sätter vi en termometer i rektum på spelarna, för att utröna reflektioner, regressioner och reaktioner över året som gått. Turen har kommit till Emil Bertz, som vill sig mena att han just inte fört tur med sig denna säsong.

När Emil Bertz värvades från ärkerivalerna Erasure var han tilltänkt rollen som poängproducerande diva. Och visst drog han sitt strå till stacken då laget slutligen kammade hem seriesegern. Men därefter har det gått trögare, inte minst med målskyttet. Några mål i Hoyzer Cup döljer det faktum att Emil inte var med och vann med Hoyzer Boyz i seriespelet 2010.

Beskriv känslan såhär efter säsongen?
Utbränd och som vanligt ett sprucket revben i november. Jag anser att vår läkarkår återigen har misslyckats.

Vad tycker du om Hoyzers säsong som helhet?
Ett mellanår som saknar giltighet. Töm och glöm.

Nog för att vi har ältat Hoyzers dåliga vår och uppryckningen därefter. Vad berodde de två ytterligheterna på enligt dig?
Mig och bara mig. Det är på pränt att Hoyzer vann alla matcher som jag inte medverkade i. Själv var jag inte med vid en enda vinst; det finns ett mönster.

Något extra minnesvärt?
Självklart att ta hem Hoyzer-cupen och på det sätt vi gjorde det. Johns straff i finalen, Johns straffar i ligaspelet. Annars också Mickes nickmål. Mickes katstrull och ugn.

Emil gör ”sälen” efter ett av sina mål i Hoyzer Cup

Nåt du bara vill glömma och lägga bakom dig?
Nä.

Vad är du mest nöjd respektive missnöjd med vad gäller dig själv?
Jag är rätt nöjd med mig själv. Det är faktiskt ganska svårt hitta något att klaga på, tror snarare att det är alla andra vi bör ifrågasätta.

Tankar och önskemål inför framtiden?
Jag tror det är bra att fortsätta nöta mot One Boys. Vi måste få upp snabbheten och intensiteten i spelet, men också kanske träningsmatcher mot andra lag då och då.

Har du några andra Hoyzerrelaterade reflektioner?
Nä.