Hoyzer begrundar: Jonny Wiederholm

Säsongen 2010 är som bekant till ända och försäsongen inför nästa års seriespel är redan igång. Återstår gör Hoyzer Boyz alternativa fotbollsgala, samt lagstämman och som en förövning inför detta sätter vi en termometer i rektum på spelarna, för att utröna reflektioner, regressioner och reaktioner kring året som gått. Lagets reslige back Jonny Wiederholm minns säsongen som ömsom vin, ömsom öl.

Jonny är en av ett flertal spelare som kan klassas som andra generationens Hoyzers, de som bidrog med nytt blod och glöd inför klubbens nysatsning 2007. Under sina fyra säsonger har han hunnit med att se såväl uppgång som fall, där 2010 på så vis blev rätt så symptomatiskt för hur det är att spela i Hoyzer Boyz.

Beskriv känslan såhär efter säsongen?
Det är en osund mix av lättnad, besvikelse, tomhet och uppgivenhet. Fast på ett bra sätt. Så i grund och botten är jag nöjd.

Vad tycker du om Hoyzers säsong som helhet?
Den blev exakt som förväntat. En helkackig vårsäsong följdes upp en av halvkackig höstsäsong där vi lyfte oss precis tillräckligt för att placera oss i mittenskiktet av sluttabellen, helt enligt målsättningen för säsongen.

Nog för att vi har tjatat nog om Hoyzers dåliga vår och uppryckningen därefter. Vad berodde de två ytterligheterna på enligt dig?
Vårsäsongens exalterade och förväntansfulla stämning övergick under sommaruppehållet i apati, uppgivenhet och en who-gives-a-fuck-attityd som passar Hoyzer betydligt bättre. Hoyzer är som bäst när vi inte har något att spela för. Att vi inför höstsäsongen lyckats anamma ett nytt revolutionerande spelsystem kan iofs också ha spelat in.

Något extra minnesvärt?
Vinsten över Golden Studs och tillika vändningen efter en usel vårsäsong. Att få motståndarna att mordhota varandra är som honung för själen, som Citalopram för psyket och som helkroppsmassage med happy-ending för kroppen.

Nåt du bara vill glömma och lägga bakom dig?
Hönan jag drog hem från BG’s en blöt söndag i Maj. Det visade sig att hon inte var ett dugg intresserad av sport.

Jonny åtminstone skapligt nöjd efter cupsegern

Vad är du mest nöjd respektive missnöjd med vad gäller dig själv?
Kan inte vara nöjd med något så jag får vara missnöjd med allt. Vilket jag är helt tillfreds med.

Tankar och önskemål inför framtiden?
Att Hoyzer kan hitta ett vägvinnande spel på den sista tredjedelen av plan. Just nu skapar vi mängder av chanser men knappt några mål. Nästa års mål blir att hitta mål.

Har du några andra Hoyzerrelaterade reflektioner?
Att vi för en gångs skull var som bäst när det verkligen gällde, även om en blind höna ibland kan hitta ett korn. Är även väldigt nöjd med scoutingen och värvningen av Fred Persson. Lite tråkigt bara att han lagt skorna på hyllan men så är han också en riktig slarver den där Fred. Älskade att se Andrea Dorias grundare och spelande tränare Per-Jarle Heggelund i Hoyzer-tröjan. Det var nästan overkligt att beskåda. Skulle även vilja nämna segern i Hoyzer Cup trots att jag knappt minns den. Och min hat-kärlek till detta lag blir bara större för varje år. Kommer osökt att tänka på Erasures gamla slagdänga Love to hate you, så vi avslutar med den. Håll till godo!