Hoyzer begrundar: Bjornar Berger

Säsongen 2010 är som bekant till ända och försäsongen inför nästa års seriespel är redan igång. För att runda av, knyta ihop säcken och summera detta sätter vi en termometer i rektum på spelarna, för att utröna reflektioner, regressioner och reaktioner kring året som gått. Tillförordnade lagkapten Bjørnar Berger är inte helt nöjd med säsongen, varken för egen del eller för laget som helhet. Framför allt då serien tog slut precis då Hoyzer börjat komma igång.

Inför 2010 var det redan klart att Bjørnar skulle ta ett ännu större taktiskt ansvar för Hoyzer Boyz, inte minst som träningsansvarig. Det var också logiskt att lagets fryntlige norrman fick ta över kaptensbindeln under större delen av säsongen, då Carlis Fridlunds knäskada visade sig värre än först befarat. Då Bjørnar går i väntans tider tvingas han förmodligen ta ett steg tillbaks till 2011, som han ändå menar har alla förutsättnignar att bli Hoyzers år.

Beskriv känslan såhär efter säsongen?
Det känns lite tråkigt att det redan är över. Tror det beror på att jag känner att vi inte fick visa upp oss från vår bästa sida, och rätt sällan från våran näst bästa sida.

Vad tycker du om Hoyzers säsong som helhet?
Jag måste som tränare ta på mig min del av skulden för att vi inte presterade bättre, speciellt på våren. Sen var det väl en rätt vanlig Hoyzersäsong; upp men mest ner. Även om det var mycket stolpe ut, så ljuger sällan resultatet efter en hel säsong. Positivt var dock att alla spelarna hade någon match där de var riktig bra, så potentialen finns absolut där.

Nog för att vi har tjatat nog om Hoyzers dåliga vår och uppryckningen därefter. Vad berodde enligt dig de två ytterligheterna på?
Kort försäsong och rätt ojämn grad av närvaro på träningarna i starten satte sina spår, vi hängde inte ihop. Sen blev det sämre när vi tappade tron på att vi alls kunde vinna. Men för kanske första gången har vi systematiskt tränad in ett speltänk, och när vi började med det, vände det så småningom. Hoyzercupen var ju höjdpunkten, och vinsten mot Golden Studs beviset på att vi hade vänt trenden. Sen förlorar vi några poäng lite onödigt också på hösten, men vi är ju trots allt Hoyzer…

Något extra minnesvärt?
Freds och Carlis barndomshistorier på picknicken vid Långholmsbadet har etsat sig in i minnet. Tyvärr…

Nåt du bara vill glömma och lägga bakom dig?
Första matchen. Min ovana att göra stora misstag i enkla situationer kom ju fram rätt ofta i år, men i den matchen var det riktigt illa.

Vad är du mest nöjd respektive missnöjd med vad gäller dig själv?
Mina prestationer i år var inte så mycket att hurra för. Sjukt varierande, men för det mesta rätt dåligt. Inga mål, och generellt dåligt offensivt spel. Men ett par assist drar ju upp lite.

Tankar och önskemål inför framtiden?
Även om jag inte hinner med lika många träningar och matcher nästa år, så är mitt önskemål fortfarande att göra flera mål, och ha riktig kul på plan. Sen tror jag vi kan bli riktig bra nästa år. Som vanlig.

Har du några andra Hoyzerrelaterade reflektioner?
Det är viktigt att vi inte tappar det sociala. Vi är ju bäst utanför plan. Sen tror jag vi kan bli hur bra som helst om vi får upp träningsnärvaron lite till. Jag känner redan att jag är spelsugen.