Hoyzer begrundar: Klas Jonsson

Säsongen 2010 är som bekant till ända och försäsongen inför nästa års seriespel är redan igång. För att runda av, knyta ihop säcken och summera detta sätter vi en termometer i rektum på spelarna, för att utröna reflektioner, regressioner och reaktioner kring året som gått. Näst på tur står lagets poängkung, den tvålfagre ynglingen med tian på ryggen: Klas ”Frälsarn” Jonsson.


Klas Jonssons vikt för lagets offensiv kan knappast överskattas. Han tog nyligen hem priset som Hoyzer Boyz främsta målgörare för tredje raka året och var en viktig kugge i omstruktureringen som räddade klubbens säsong från total katastrof. Men ska man tro målmaskinen själv var året rätt så ordinärt hoyzerskt. Men till nästa säsong ställer Klas krav på förändring i laget. Han vill se ett skäggigare Hoyzer!

Beskriv känslan såhär efter säsongen?
Tomhet. Har inte kunnat träna sedan sista seriematchen pga. en knäskada jag ådrog mig med cirka fem minuter kvar av matchen.

Vad tycker du om Hoyzers säsong som helhet?
Turbulent som vanligt. Vi har gått både upp och ner både på och vid sidan av gruset. Att vi, när serien sammanställs, på papperet ser ut som ett trist mittenlag känns ganska naturligt. Våra extrema sidor tar ut varandra och slutligen hamnar vi där i mitten. För ojämna för att vara med i toppen, men samtidigt visade vi att vi hade kapacitet att slå alla lag i serien.

Nog för att vi har tjatat nog om Hoyzers dåliga vår och uppryckningen därefter. Vad berodde de två ytterligheterna på enligt dig?
Det finns ett tydligt mönster i att vi har problem att acklimatisera oss till nya miljöer och förhållanden. Vi fick spela på en ny plan med en ny taktik och hade en hög omsättning på spelare. Vi behövde helt enkelt lite tid.

Något extra minnesvärt?
Jag minns en träning i våras med Hoyzer Girlz som var jävligt rolig. Tror vi spelade smålagsspel.

Nåt du bara vill glömma och lägga bakom dig?
Att John missade flera straffar i rad är något jag tycker att vi alla bör lägga bakom oss. Vi får inte ut någonting av att älta det fram och tillbaka. Klart John hade kunnat slå bättre straffar. Klart John borde haft bättre självinsikt och lämnat över ansvaret till någon annan. Men vad kan vi göra åt det så här i efterhand? Nej, Johns straffhybris efter att ha satt EN straff i cupen är något vi alla bör glömma. Så John, tänk inte på alla straffmissar. Se framåt!

Vad är du mest nöjd respektive missnöjd med vad gäller dig själv?
Är missnöjd över att jag missade så många matcher i år. Tror jag spelade högst hälften av årets seriematcher. Lite missnöjd är jag också över att jag inte hade cojones nog att ta bollen från John när han självbelåtet och bardunt marscherade fram och missade sin andra raka straff. Nöjd är jag över min frispark i krysset i sista matchen. Den var fin.

Tankar och önskemål inför framtiden?
Aningen för lite ansiktsbehåring i laget i år kan jag tycka. Alltså, nästa år vill jag se mer skägg!

Har du några andra Hoyzerrelaterade reflektioner?
Jag är belåten med att jag valde Den Alternativa Fotbollsgalan framför tramset på TV häromdagen. Att mitt namn nämndes så många gånger är något jag kommer bära med mig länge.