Hoyzer begrundar: Ola Wiklander

Säsongen 2010 är som bekant till ända och försäsongen inför nästa års seriespel är redan igång. För att runda av, knyta ihop säcken och summera detta sätter vi en termometer i rektum på spelarna, för att utröna reflektioner, regressioner och reaktioner kring året som gått. Någon som inte riktigt kan eller vill finna ord för säsongen som gått är lagets yvige striker Ola Wiklander.


Ola Wiklander tillhör de sanna trotjänare som spelat med Hoyzer Boyz sedan klubben grundades. 2010 blev för honom på många vis som för laget som helhet, rätt så ojämn, med fåtalet toppar och däremellan djupa dalar. Och liksom så många andra blev Olas säsong ärrad av onödiga skador, jobbåtaganden och dåligt humör.

Beskriv känslan såhär efter säsongen?
Resignation, precis som under säsongen. Inte hat – vilket är både oroväckande, och för mig som spelare förödande, då just hatet är min enda drivkraft på planen. Djupare än så vill jag inte gå inom ämnet.

Vad tycker du om Hoyzers säsong som helhet?
Inga kommentarer, då jag ogärna slår in fler kilar i vårt redan rangliga lagbygge.

Nog för att vi har tjatat nog om Hoyzers dåliga vår och uppryckningen därefter. Vad berodde de två ytterligheterna på enligt dig?
Den dåliga våren vill jag av ovanstående skäl inte kommentera. Uppryckningen? Kanske inte riktigt lika förbannat otursförföljda som under våren. Övriga kommentarer lämnar vi därhän.

Något extra minnesvärt?
Cupen blev en på alla sätt oväntat lyckad tillställning. En liten solstråle i en mörk, postapokalyptisk verklighet.

Något du bara vill glömma och lägga bakom dig?
Ja. Vad? Det behåller jag för mig själv.

Vad är du mest nöjd respektive missnöjd med vad gäller dig själv?
Mest missnöjd är jag över min ignorans när det kom till att akta avståndet mellan vagn och plattform, vilket renderade en fraktur i stortån. Mest nöjd är jag över att jag överlevde incidenten.

Tankar och önskemål inför framtiden?
Jag planerar att lyssna riktigt mycket på Oskar Linnros under vinteruppehållet, för att genom honom och hans musik bygga upp en oöverträffat stor arsenal av rent oförfalskat hat inför vårsäsongen. Övriga kommentarer undanber jag mig.

Har du några andra Hoyzerrelaterade reflektioner?
Inga kommentarer.