Djurgårdsikonen öppnar för spel i Hoyzer Boyz

Hoyzers värvning av Fred Persson var förmodligen den dyraste i Korpens historia, men en efterhängsen ryggskada satte krokben för den gamle DIF-legendaren. Det blev exakt noll matcher i Hoyzertröjan och stjärnan själv funderade på att lägga fotbollsskorna på hyllan. Men nu finns det en ljusning som talar för att Fred spelar i Hoyzer nästa säsong. Enligt initierade källor är klubben och Persson i princip överense om en prestationsbaserad förlängning av kontraktet över 2011.

 Fred Persson i blårandigt

Många höjde på ögonbrynen och kliade sig i skägget då DIF-legendaren Fred Persson sågs träna med laget i somras. Det tog inte lång tid innan ryktena tog fart och redaktionen blev fullkomligt nedringd av nyfikna, samt personer som ansåg sig ha mer eller mindre tillförlitlig insider-information. Det framgick snart att Fred Persson inte bara hade tränat med laget, utan dessutom genomgått den obligatoriska undersökning alla blivande Hoyzerspelare genomgår. Obekräftade källor gjorde gällande att Persson hade tillfredsställande alkoholhalter, även om han inte riktigt var i hoyzersk form vid just det tillfället. Kontraktet signerades under högtidliga former i slutet av sommaren, men Persson fick som sagt aldrig tillfälle att dra på sig matchstället med Den Svarta Gamen under 2010.

 Fred Persson tränar med Hoyzer

Närmast har Fred spelat med Hoyzers stjärnspäckade kamratklubb Andrea Doria, klubben som Hoyzer betalt stora pengar till för att lösa Persson från hans kontrakt. Storleken på övergångssumman är inte officiell, men det är sannolikt i en storleksordning sällan, om någonsin, skådad i Korpensammanhang. En meriterad klasspelare som Djurgårdsikonen Persson går knappast gratis från en klubb till en annan. Återstår dock att se om Hoyzer Boyz kan få valuta för pengarna.

Det är ingen dussinspelare som kan komma att företräda Hoyzer Boyz nästa säsong. Som 19-åring gjorde Persson första målet för DIF i det galna 4-4-derbyt mot AIK 1992. Dessutom har han varit med om att två gånger ta Djurgården tillbaks till Allsvenskan under sina nio år i klubben. I Andrea Doria har Persson gjort 28 matcher och spelat med fotbollslegender som Andreas Andersson, Niclas Kindvall, Eric Fischbein, Nicolaj Hust, Jesse Kindbom och Hoyzers egen backstjärna Jonny Wiederholm. Freds senaste stora fotbollsmerit är att han är uttagen till det svenska landslaget i beachfotboll som ska till Angola i januari för en göra upp med bl a Spanien, Holland och Brasilien.

Hoyzerredaktionen kommer självklart följa upp turerna kring klubbens rekordvärvning.