Hoyzer begrundar: John Hollingworth

Säsongen 2010 är som bekant till ända och förberedelserna inför årets seriespel är redan igång. För att runda av, knyta ihop säcken och summera detta sätter vi en termometer i rektum på spelarna, för att utröna reflektioner, regressioner och reaktioner kring året som gått. John Hardy Hollingworth fick under sin andra säsong smaka på att såväl bli straffhjälte som straffsumpare.


Fjolårets stjärnvärvning John Hollingworth fick äntligen igång målskyttet, vilket en lite oväntad tredjeplacering i målligan skvallrade om. Men nog hade det kunnat bli fler strutar, för det vi för alltid kommer förknippa lagets älskvärda 77:a med den gångna säsongen kom till syvende og sidst att handla om straffar. Och som så ofta var det tredje gången gillt som gällde, även om den älskvärde John Hardy gjorde det bakvänt. Efter den avgörande straffen i cupfinalen blev det inte många rätt från nio meter.

Beskriv känslan såhär efter säsongen?
Nu, när jag hunnit samla alla intryck är jag nöjd, särskilt med Cupguldet. Visst, jag missade två straffar, men jag satte den som räknas.

Vad tycker du om Hoyzers säsong som helhet?
Det började så lovande med fint spel på försäsongsträningen utomlands. Sen kändes det som ett långt mörker fram tills sommaren började fylla alla magar med öl och framtidstro. En känsla som höll i sig tills allt kulminerade den 28e augusti. Av någon märklig anledning minns jag inget därefter.

Nog för att vi har tjatat nog om Hoyzers dåliga vår och uppryckningen därefter. Vad berodde de två ytterligheterna på enligt dig?
Vaddå ytterligheter? Det är ju precis såna vi är. Sämst när det gäller och bäst i motvind. Jag förstår kanske inte frågan riktigt.

Något extra minnesvärt?
När Klas stegade fram som “Frälsaren” i cupfinalen och med ett självbelåtet leende sumpade sin straff. Det kändes som om det var en väckarklocka för honom. Det borde det vara åtminstone.

Något du bara vill glömma och lägga bakom dig?
Edgrens fenomenala förmåga att stuka fötterna utan att göra något särskilt. På uppvärmning, på väg att byta, ja det känns som han alltid levererar. När han levererar såna saker så vill jag inte veta av det…

Vad är du mest nöjd respektive missnöjd med vad gäller dig själv?
Straffprocenten.

Tankar och önskemål inför framtiden?
Förutom att vi måste fixa ett lås till omklädningsrummet på långholmen? Nej, inte på rak arm som kan diskuteras här. Jag har ännu inte hunnit gå kursen i sexuella trakasserier inom föreningslivet.

Har du några andra Hoyzerrelaterade reflektioner?
Jonny Wiederholm. Vilken kille! Honom vill jag reflektera mig i…