Korpengeneralen inför säsongen

Ack så sakta släpper kung Bore greppet om grusplanerna och i Hoyzer har man svårt att dölja ivern över att få komma igång med försäsongsträningen. Redaktionen kollade med en av Korpen Stockholms fotbollsansvariga, Henrik Teljfors, vad vi har att vänta oss av 2011.

Snart dags för en ny säsong korpfotboll! När kommer inbjudan upp på Korpens hemsida?
Inbjudan och mer detaljer kommer upp på hemsidan i slutet av denna vecka förhoppningsvis. Dock vet vi inte exakt vilka planer vi har att tillgå förrän 15 februari då jag har mitt årliga förhandlingsmöte med Idrottsförvaltningen.

Det presenterades lite nydaningar ifjol, bl a med ny serieindelning för oss i södra Stockholm. Vad har vi för nytt att se fram emot 2011?
Vi har möte med Fotbollskommittén på onsdag och då ska vi skissa på nyheter och förändringar till årets säsong. Eventuellt kommer företagsserierna skrotas då det blir färre och färre lag för varje år, samt att det alltid är många walkover i de serierna. Men det är inte helt spikat än.

För ett par år sedan ryktades det om att Stockholmskorpens fotbollssektion hade planer på att starta en tjänst för fotbollslag lite i stil med Grusplan, Laget och andra liknande nyhetssidor för amatörklubbar. Vad hände med detta?
När det gäller Korpens Grusplansvariant så ligger det på is just nu. Korpen Stockholm är inne i en stor omorganisation vi vill bli klara med innan vi kan ta tag i saker och ting. Så just nu har vi inte kapacitet att bedriva något utvecklingsarbete utan mer ”håller skutan flytande”.

Slutligen, vad har ni på Korpen för förhoppningar och målsättningar inför säsongen 2011?
Personligen vill jag som alltid få mer konstgrästider (många vill till skillnad från Hoyzer faktiskt ha det!), förbättra domarstandarden och öka antalet lag. Men jag vill också skapa fler events, typ trivselkvällar för domarna och en stor Korpenfest för alla medlemmar. Det vore nåt! Det finns så mycket att göra!