Nytt och nygammalt i Hoyzer Boyz

Som rapporterades i förra veckan har det varit ganska lugnt kring värvningsspekulationerna i Hoyzer. Men efter omläggningar på lagstämman har man både hunnit öppna och stänga värvningsfönstret ett par gånger. Hoyzerredaktionen håller er uppdaterade om silly season i Hoyzer Boyz!

Hoyzerstämman var sluten för media, men initierade källor uppger att det hela var konstruktivt, om än stundtals något kaotiskt. Beslut fattades åtminstone, inte minst i fråga om behovet av nyförvärv inför stundande säsong. Att förstärka backlinjen samt målvaktssidan sattes som prioriteter.

I mångt och mycket är det bekanta ansikten i truppen som mönstrar gruset också denna säsong. Klart är att veteranerna Robban Bäckström, Zeta Enochsson och Jon Nilsson saknas i 2011 års trupp. Vi tackar samtliga hedersmän för tiden i Hoyzer och hoppas få se dom i och kring laget i framtiden!

I väntan på gruset…

Att truppen bantas på mittfältssidan är dock inget större strukturellt problem, då det sedan länge funnits gott om tämligen utpräglade mittfältare. Detta betyder dock inte att man har för avsikt att krympa laget som helhet. Klubben har istället målsättningen att spetsa till konkurrensen om de platser som finns i matchtruppen, genom att helt enkelt bättre efterleva de krav som sedan tidigare finns på träningsnärvaro.

Marcus Hedman plockas in för att komplettera lagets sista instans och ge ordinarie målvakten Niclas Josefsson välkommet sällskap och konkurrens. Hedman har enligt egen utsago inga kopplingar eller släktband till en viss torsk som tidigare vaktat landslagsmålet.

På backsidan får laget välbehövlig förstärkning i form av en gammal bekanting. Anders Gunnarsson kommer tillbaks till Hoyzer Boyz, som han lämnade under 2006 års säsong. Comeback kan det också bli för Mikael Wiman, förutsatt att de känsliga ekonomiska delarna i kontraktet löser sig.

Zocherman kan bli intressant i 2011 års Hoyzer

Också Jacob Zocherman, samt Magnus Alakangas uppges vara nära ett kontrakt, men Magnus är för närvarande skadad och kommer tidigast vara aktuell för truppen till sommaren. Andra som i nuläget förhandlar med laget är Albin Hagberg, samt Fred Persson. Hoyzer köpte redan ifjol loss Persson från hans tidigare klubb Andrea Doria, men skador stoppade den gamle DIF-trotjänaren från spel i Svarta Gamens lag. Nu säger han sig dock vara beredd att dra på sig Gamskruden och representera Hoyzer Boyz.

Rykten finns det således gott om såhär i värvningstider, men kanske är några frågetecken uträtade. Även om temperaturen i truppen höjts avsevärt, lär det dröja tills planerna tinat upp innan det står klart vilka som verkligen företräder Hoyzer Boyz 2011.