Försäsong och nyförvärv i Hoyzer

Till sist kunde man inte vänta längre. Is och snö kunde inte hindra Svarta Gamens lag från att köra igång försäsongen på allvar med årets första utomhusträningar. Men såväl närvaron som dövstum tystnad från delar av laget reser frågetecken kring truppen, som öppnat för fler nyförvärv.

Hoyzer Boyz försäsong 2011 satte igång på allvar den 10 mars med årets första utomhusträning. Fem tappra spelare vittnar om ett roligt och givande förstapass, vilket med blott månaden kvar till seriestarten verkligen är på tiden.

Värre är att spelartruppen tycks långt ifrån spikad så nära inpå premiären. Tystnad från många som tidigare uppgivit intresse att spela har fått klubbledningen att öppna transferfönstret. Noterbart är att Jacob Zocherman är klar för laget efter en längre tids spekulationer.

Två andra bekantskaper som uppges vara klara är Albin Hagberg och Jimmie Hellström. Dessutom är klubben angelägen att förlänga kontraktet med allsvenskt meriterade Fred Persson, som uppgivit sig taggad att göra ett nytt försök i Hoyzer Boyz efter att fått fjolåret spolierat av skadeproblem.

Sedan tidigare har man gjort klart med reservmålvakten Marcus Hedman, samt skrivit kontrakt med backen Anders Gunnarsson, som återvänder till Hoyzer Boyz, som han lämnade under 2006 års säsong. Backsidan ser dock fortfarande tunn ut, då tre rutinerade Hoyzerförsvarare står inför utmaningen att kombinera föräldrarollen med träning och spel för klubben.

Vi hoppas få klarhet i hur klubbledningen tänkt disponera laget de närmaste veckorna. Som sagt, serien sparkar igång om en månad, Inch’Allah…