Hoyzer Girlz laddar om

Korpfotbollsvärldens koolaste tjejer, Hoyzer Girlz, laddar för sin fjärde säsong. Ny lagledare är Anneli Lindgren och redaktionen fick tillfälle att byta ett par ord med den nytillträdde dignitären, annars mest känd för ett uppoffrande spel och sina dödsföraktande grusvurpor.

Grattis till ett utmanande men förhoppningsvis roligt uppdrag! Hur känns det?
Det känns grymt! Jag kastar mig in i uppgiften genom att mailbomba, facebooka och sms-trakassera gänget för att få igång fotbollssuget.

Vad fick dig att anta uppdraget, mer än äran att bära kaptensbindeln?
Jag har ju den egenheten att jag tycker att det är kul att hålla ordning och fixa. Sen är det ju också grymt kul att spela fotboll, och nån måste ju styra upp det hela! Men det bästa är att jag får administrera lagbankkontot, såklart.

Du axlar manteln efter de tidigare lagledarna, i tur och ordning, Jenny Holmberg, Maria ”Gamen” Holmgren och Petra Åslund, alla starka personligheter som satt sin prägel på laget. Berätta lite kort om vad du är för prick och vad du har för filosofi kring laget.
Utanför plan är jag är en hysteriskt glad norrlänning, med en extrem administrativ förmåga, som älskar bokföring och mitt jobb på Handelsbanken. På fotbollsplanen är jag aggressiv och försöker tacklas utan att falla själv. Ger alltid järnet! Som lagkapten ska jag försöka kombinera de båda; ha ordning på laget, peppa, få lagsammanhållning och se till att alla drar åt samma hål!

Vad har du för strukturella planer för laget; kommer du försöka genomföra några förändringar eller nya idéer på och vid sidan av gruset?
Största fokuset kommer ligga på sammanhållnig och lagkänsla! Mer träningar med fler deltagare, och mer öldrickande med laget. Vi har kört igång med lite försäsongs-afterwork. Sen får taktiken komma i nästa steg.

Du kom ju till klubben ifjol men var snabb att ta en framträdande roll i laget och anamma den hoyzerska mentaliteten, vilket inte minst gjorde dig till en stor publikfavorit. Vad tycker du kännetecknar Hoyzer som fotbollsklubb?
Främst det otroliga engagemanget, och gemenskapen både på och utanför plan. Nästan sektliknande för den som inte vet bättre.

Säsongen 2010 blev ju trots en på förhand rekordstark trupp något av ett steg bakåt, där det sportsligt mestadels gick moll, med måltorka och många onödiga poängtapp. Din analys av varför det blev som det blev?
Jag tror det beror på att vi aldrig blev samspelta som ett lag. Få tjejer kom på träningarna, och vi tränade aldrig tillsammans. Sen behöver vi jobba på nerverna!

Hur ska Hoyzer Girlz spela i år om du får som du vill?
Vi ska spela som ett lag! Vi spelare ska veta våra egna och våra medspelares roller.

Truppen då? Vilka är kvar och vilka har tillkommit?
Jenny Holmberg är tillbaka från mammaledighet. Vi har dessutom värvat två tjejer och potentiellt ett par till. Annars består kärntruppen från förra året!

Är transferfönstret stängt, eller håller ni fortfarande öppet för nyförvärv? I så fall – några speciella spelartyper?
Vi är alltid öppna för nya spelare. Gärna nån duktig styrande mittfältare

Målsättningar inför säsongen?
Mer mål och mer segeröl!

Är du eller nån du känner intresserad av att spela i Hoyzer Girlz? Det är bara att lämna kontaktuppgifter i kommentarfältet nedan, eller ännu bättre registrera sig på klubbens forum och ta kontakt med Anneli!