Hoyzer presenterar Albin Hagberg

Äntligen börjar gruset skina genom snö och is, ett tecken på att Hoyzer Boyz försäsong är i full gång. Svarta Gamens lag har nyttjat transferfönstret klokt och vi tog ett snack med ett av nyförvärven: Albin Hagberg.

Grattis till kontraktet! Hur känns det?
Det känns skönt att allt är klart. Nu kan jag äntligen fokusera helt på det sportsliga.

Hur kommer det sig att du valde Hoyzer Boyz?
Jag sprang på min gamla barndomsvän, Hoyzerprofilen Robert Bäckström, som tipsade mig att komma ner och träna förra säsongen. Artikeln om Hoyzer i Södermalmsnytt gjorde att jag blev påmind om lagets existens och gick sen ner på en träning för att kolla läget. Tränade sen sporadiskt under förra säsongen och gillade sammanhanget.

För att vända på det – varför tror du att de valde dig?
Jag hoppas att det var för att de såg att de kunde ha nytta av mig på planen men också att de tyckte jag platsade rent socialt i klubben Hoyzer.

Berätta lite om dig själv!
Jag är uppväxt söder om Söder i Hökarängen och startade karriären som 4-åring i Hökarnas BK (senare Olympia/Hökarna, Olympia/Farsta, IF Olympia) som jag var trogen fram till det var dags för seniorspel. Hökarängen har präglat mig hårt lokalpatriotiskt och jag har fortfarande svårt att resa norr om Slussen i vuxen ålder. Geografiskt har jag och familjen därför stationerat oss på Södermalm där vi trivs bra. Jag har 2 barn; Noam, 6 och Idris, 2 år. Fotbollskarriären har sedan vandrat genom diverse gärdsgårdsserier och Korpen; Klubbar jag representerat: Farsta FF, BK Sandplan, Bakfyllenylle FF, Tango and cash/Cash and tango, Dentist United (Kambodja), Happy Football Cambodia (coach). Jag har lirat forward hela mitt liv och alltid sett mig som en offensiv kraft men har på senare år börjat gilla även de spelförstörande momenten längre ner i banan. Lider av fotbollsTourettes fast med pepp och kommer se till att alla tar sitt hemjobb i år. Hoppas kunna tillföra laget ytterligare en dimension på och utanför planen.

Nu är du ju nykomling i laget, men kanske ändå byggt dig en bild av det. Vad anser du kännetecknar Hoyzer Boyz som klubb?
Jag gillar drivkraften som finns i seriositeten. Jag menar, vilka korpgäng tränar tre dar i veckan, har ett tredjeställ, kräver träningsnärvaro,har en egen supportershop, eget öl, börjar rita på taktiktavlan i pauserna mot One Boys på träning? Allt är på gränsen till det absurda vilket tänder min vinnarskalle. Nu ska jag fan läsa 4-sidiga matchrapporter om hur jävla briljant jag har varit på senaste matchen.

Vad har du för målsättningar inför fotbollssäsongen?
Vinna allt, bidra på och utanför plan, träffa nya människor. Inte nödvändigvis i den ordningen.