Hoyzer presenterar Jacob Zocherman

Silly season har varit händelserik i Hoyzer Boyz, med flertalet intressanta värvningar. Däremot var det ingen större överraskning att Jacob Zocherman tog det fulla steget in i truppen, då han redan ifjol lånades in i laget vid ett par tillfällen. I år hoppas han spela till sig en ordinarie plats och sätta prägel på laget med vinnarmentalitet och ett och annat mål.

Grattis till kontraktet! Hur känns det?
Det känns grymt bra, lite osäker på formen men hoppas på rutin då åldern börjar komma ikapp,

Hur kommer det sig att du valde Hoyzer Boyz?
Vilken fråga, vem vill inte spela med Hoyzer? Det var enda alternativet då jag är relativt nyinflyttad. Jag vill ju inte lira med något b-gäng, liksom.

För att vända på det – varför tror du att de valde dig?
För att jag lyckades att bli utvisad under min andra match någonsin i Hoyzer förra året. Kort sagt, de behöver ett rivjärn på mitten och tillika en retsticka som kan sätta käppar i hjulet för motståndarna..

Berätta lite om dig själv!
29 år med italienska rötter från Göteborg. Spelade tidigare i IFK Göteborg och Frölunda. Var med och förlorade tre raka semifinaler i Gothia-cup, fick nog, tog upp Jonsered i division två innan den seriösa karriären lades på hyllan. Idag är fotbollen enbart en hobby. Jag jobbar som bildjournalist över hela världen mot dagspress och magasin, reser mycket i jobbet, vilket gör att jag uppskattar leriga grusplaner då det är det genuina Sverige som jag inte får se så mycket av nuförtiden.

Nu är du ju nykomling i laget, men kanske ändå byggt dig en bild av det. Vad anser du kännetecknar Hoyzer Boyz som klubb?
Lojaliteten och kärleken till sporten. Men vi behöver mer vinnarskallar! Jag hatar att förlora, även på träningen.

Vad har du för målsättningar inför fotbollssäsongen?
För laget: att vinna rubb och stubb så klart, men också att ha jävligt kul!
För mig: att göra några baljor, ha kul och undvika röda kort…