Vårtecken: Hoyzer vs Fiumelago

Snödroppar, tussilago, videung, parkbänksöl och upptinad hundbajs får ursäkta. Det tydligaste tecknet på att våren äntligen är här är den traditionella vänskapsmatchen mellan Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz och smurfarna från Älvsjö; Fiumelago. På lördag är det dags igen och än en gång kollade redaktionen tempen hos de blåkläddas Filip Jäätmaa.

En ny säsong står för dörren och med det dags för det numer traditionella försäsongsmötet mellan Hoyzer Boyz och Fiumelago. Hur är känslan inför lördagens match?
Det rycker i benen på samtliga i laget att äntligen få spela match efter en extremt lång vinter, och dessvärre en i princip obefintlig försäsong. Vi har bara kört ett par kollektiva träningspass men känslan är väldigt positiv. Den oerhörda hungern efter att lira kommer att lyfta oss.

Ett något åderlåtet och ålderstiget Hoyzer Boyz vädrar några av sina nyförvärv. Hur ser Fiumelagos trupp ut?
Sedan debutsäsongen 2008 har truppen varje år bestått av 12 spelare, det gör den även i år. I tre år har vi haft samma manskap men efter förra säsongen tappade vi två spelare. De ersattes av Patrik Kenney, en kvick vänsterfotad allroundspelare, som gjort ett par tävlingsmatcher för oss tidigare och Richard Hansson, löpstark högerfotad ytterzonspelare och sedan tidigare klubbens supporteransvarig. På pappret ser truppen kanske något för offensivt balanserad ut men med lite omstrukturering så ska det gå vägen – vi är ju fortfarande unga och förhoppningsvis bra tränade…

Det gavs och togs i fjolårets möte

I fjol spelade lagen inte i samma serie – hur värderar ni den säsongen i spel och utveckling?
Förra säsongen var en riktig berg- och dalbana för vår del. Vi slog t.ex. seriesegrarna FC Schteek klart i båda mötena men var inte ens nära att vara inblandade i toppstriden. Jag talar nog för alla i laget när jag påstår att vi ändå känns mer samspelta än under tidigare år och vi har väl mer eller mindre präntat in vår spelidé nu som vi ska agera utifrån. Försvarsspelet är allt som oftast stabilt, det återstår att se om det håller i sig i år. Vårt stora problem är målskyttet, vi förlitar oss för mycket på ett fåtal individer som lösa problemen framåt. Vi behöver nöta avslutsträning inför seriepremiären och ska nog se till att skjuta mycket på lördag!

Vad är målsättningen för detta år?
Lagets uttalade målsättning för 2011 är att vara med och kriga i toppen av tabellen. Efter två svajiga säsonger i rad är det dags att etablera sig som ett topplag, oavsett division.

Vad tror du vi får se för match på lördag?
Jag tror och hoppas först och främst att vi får bevittna en fotbollsfest i mindre format tack vare friskt vårväder, två roliga lag och förhoppningsvis lite publik som irrar runt på Långholmen. Själva matchen tror jag blir en väldigt svängig sådan med en del sköna felpass á la korpen. Jag tippar på bortaseger för de blåklädda med 4-3!

Hoyzer Boyz vs Fiumelago
Lör 9 april kl 12.00
Pålsundsvallens BP, Långholmen