Årets Hoyzer Boyz visade upp sig

Hoyzer Boyz fortsätter övertyga under försäsongen, vilket sällan är ett gott omen. Lagom till seriepremiären riskerar man komma självbelåtna och feta av hybris, straffas hårt och inte återhämta sig förrän lagom till sommaruppehållet. Vi har så att säga sett det förut. Helgens två träningsmatcher kan man åtminstone resultatmässigt vara mycket nöjda med!

Lördagen bjöd på en miniturnering där Hoyzer Boyz, Fiumelago och Team AFK mätte sina krafter genom inbördes möten. Hoyzer inledde mot de blåklädda ynglingarna från Älvsjö och det såg till en början ut ungefär som det brukar i dessa numer klassiska möten. Fiumelago ägde boll, sprang mycket och försökte skapa öppningar utan att riktigt komma till. Hoyzer verkade lite yrvakna, men kom sakteligen in i matchen och har en bra period där man skapar en del lägen i första halvleks mitt. Där kommer också ledningsmålet, förmodligen som en chock för de blåklädda, men desto mer väntat för Hoyzer som är inställda på ett mer explosivt kontringsspel än man förmått tidigare säsonger. Fiume återhämtar sig dock och dominerar slutet av halvleken, dock präglade av en oförmåga att komma till några riktiga farligheter.

En karatespark var det största hotet mot Andreas Backlund och Hoyzers backlinje

I andra halvlek tar Hoyzer över taktpinnen, spelar med tålamod och tröttar metodiskt ut motståndarna, som får har svårt att få fast bollen på sista tredjedelen. Helt logiskt kommer också tvåan och Fiumelago ser i det här läget ut som ett slaget lag. Men de tar sig i kragen och fortsätter försöka rulla bollen genom laget. Ofta är det snyggt och smånätt, men inte särskilt effektivt. Det går ofta bra fram tills de avgörande passningarna ska slås, där Hoyzers väl samlade försvar sällan ställs på hårdare prov. Svarta Gamens lag ser ut att behärska matchen, skapar de vassare chanserna, men bjuder in de blå med ett billigt mål som annars utmärkte Niclas Josefsson i Hoyzermålet får ta på sig.

Anders Gunnarsson gjorde comeback i Hoyzertröjan efter tre år annorstädes

Fiumespelaren slår en indirekt inspark mot mål och av ren reflex kastar sig Niclas och stöter den i eget mål och det är reducerat till 2-1. Men matchen blir ändå aldrig riktigt spännande. Hoyzer reder ut det hela och vinner utan att övertyga, förvissade om att det kommer krävas bättre spel om man vill kämpa i toppen av serien. En seger är dock alltid en seger och många gjorde årets första riktiga 7-7-spel. Med detta i åtanke kvitterar laget som helhet ut väl godkänt för insatsen. Fiume har mycket boll i sig, men hade svårt att komma upp med folk och fastnade för ofta i individuella krusiduller istället för att utnyttja ytorna som stundtals var stora åt bägge håll.

Värvade veteranen Jimmie Hellström slet föredömligt på Hoyzers mittfält

Fiumelago står för en bättre insats då de i följande match står upp bra mot starka och tekniska Team AFK, en match som AFK till sist vinner. Därefter ställs de mot Hoyzer som tycks tagit med sig den stabila defensiven från första matchen och förbättrat den ytterligare då man ställs på tuffare prov. Till skillnad från i matchen mot Fiumelago lyckas man också anfalla med fler spelare och det är bara en storspelade motståndarmålvakt som med ett par idioträddningar håller nollan i protokollet. Niclas är inte sämre då han med vaket målvaktsspel fredar det egna målet vid flertalet tillfällen. Det utvecklas alltmer till en målvakternas match, en känsla som förstärks då lagen fortsätter trumma på efter en mållös första halvlek.

Nygamla Jacob Zocherman och nya Albin Hagberg blir sevärdheter i årets Hoyzer

AFK har teknik, kunnande och snabbhet, Hoyzer den bättre organisationen, kämparglöden. offerviljan och en bredare avbytarbänk. De svarta slaknar lite mot slutet, får långt mellan lagdelarna och Hoyzer har två riktigt bra lägen att avgöra efter att ha övermannat motståndarnas försvar. Dock är skärpan inte på topp ännu och Team AFK sticker emellan med ett skott i utsidan av stolpen. Tiden rinner ut och oavgjort är ett relativt rättvist slutresultat, men utan två storspelande målvakter hade det kunnat bli ett gäng mål i en match där två långa lag bytte chanser.

Det bjöds på en del tuffa dueller och bra intensitet för att vara försäsongsmatcher

Som helhet var lördagen en bra genomkörare där man egentligen bara kan hitta positiva tendenser, med tanke på att det var de första riktiga träningsmatcherna. Extra glädjande att se nyförvärven övertyga med starka insatser. Två veckor återstår tills säsongen börjar på allvar och till dess hoppas vi få se samma engagemang, intensitet och uppslutning, så kommer laget vara väl förberett på premiärdagen. Hoyzer Boyz tackar motståndarna Fiumelago och Team AFK för bra matchning och god sportsmanship. Lycka till i respektive serier! Svarta Gamens lag laddar redan om för en hård träningsvecka…