Tankar om Hoyzer Boyz serie (del 1)

Serieindelningen släpptes i förra veckan och redaktionen var inte sena att scouta motståndet. Hoyzer Boyz är tillbaks i Johannesdal, men ställs mestadels mot obekant motstånd. Vi diskuterar serien och lagen med lagkapten Carlis Fridlund.

Stockholm Söder Div 09A
Onsdagar, Johannesdals BP

Hoyzer Boyz
Pojkar blir Män
Ivar Lo Park Rangers
Real Hägersten
Långbro IF
SP Gamla Stan
FC Bärsilåda
VIP SRBIJA

Förutsättningarna för Hoyzer Boyz säsong blev lite tydligare då serien offentliggjordes. Vad är din spontanta reaktion på division 9A?
– Det ser ut att vara en intressant serie, men också en ganska oberäknelig sådan. Det är svårt att veta hur lag från andra Korpendivisioner än Stockholms södra håller för klass. Men generellt känns det spännande och vi är positiva till att möta så pass många lag vi inte mött tidigare.

Försäsongen har ju varit igång ett tag nu. Hur ser det ut i på träningarna?
– Vi har satsat mer på fys än tidigare år, vilket verkligen behövs. Många av oss börjar bli rätt så gamla och slitna, vilket märks på skadebenägenhet, midjemått och taskigt flås. Men det viktigaste är som alltid att spela ihop laget. Hårda träningar med högt bolltempo, matchlika situationer och tvåmålsspel blir allt viktigare ju närmare premiären vi kommer. I vanlig ordning åker vi också till Åland på träningsläger samt deltagande i Skrubbsårsturneringen. Kontinuiteten på träningar som matcher är viktig för att laget ska funka som kollektiv, så jag hoppas alla ger järnet de sista veckorna innan seriestart.

Seger i Hoyzer Cup 2010 – början på en ny era av sportslig framgång?

Vad får vi se för Hoyzer Boyz i år?
– Vi ser bättre ut än på många år, både på pappret och på gruset. Men det kan mycket väl vara en falsk trygghet, då jag tror vi ligger lite före andra lag träningsmässigt och absolut inte får slappna av för att det ser bra ut såhär tidigt på säsongen. Vi har en stark bas av erfarna Hoyzerspelare, men har också förnyat klokt med spelare som har bra inställning till klubbens målsättningar, dvs vara lojal mot laget och spelarkollektivet Hoyzer, spela fotboll som ett lag, umgås som ett lag och dricka öl som ett lag. Allt så bra som möjligt för att ha så kul som möjligt! Samtliga nyförvärv har verkligen visat framfötterna under försäsongen och kommer att kunna bidra med mycket. Tyvärr har vi ganska stora skadebekymmer vilket förstås oroar, men förhoppningsvis ser det lite ljusare ut när serien sparkar igång.

Med serien klar kanske det är lite lättare att spekulera om en rimlig målstättning. Blir det fågel (Gam) eller fisk (torsk) för Hoyzer Boyz?
– Efter två mellanår då vi främst siktat på att vara tråkiga mittenlag är det dags att sikta högt igen. Vi har ett lag som kan mäta sig mot riktigt bra motstånd, vilket vi visade både under Hoyzer Cup ifjol och stundtals under seriens andra hälft. Vi måste bara slipa bort tendenserna till djupa dalar, perioder av uselt fokus och kollektiv underprestation, vilka var regel snarare än undantag ifjol. Samtidigt visade vi redan då att vi i princip kunde slå vilka lag som helst när spelet stämmer. I år ska vi vara bättre både som lag och individuellt och vara med och slåss om topplaceringarna redan från början. Jag gillar inte att tippa, eftersom jag aldrig vinner. Men vi går in för att vinna serien. Allt annat än topp-tre är en besvikelse! Men vi får inte glömma att vi kommer att få slita hårt för varje mål, varje poäng och varje seger.

Hoyzer Boyz euforiska efter klubbens enda serieseger 2008.

Ni får byta plan igen, tillbaks till Johannesdals vidsträckta grusvidder. Kommentarer kring detta?
– Det blir ett bitterljuvt återseende. Vi spelade på Johannesdal för två år sedan, vilket var något av en chock och en anledning till att vi bad att få bli nerflyttade i seriesystemet till 2010. Planen är utan tvekan den största sjumannaplan jag någonsin spelat på, vilket kräver en del av ens fysik, samt noggrannhet i varje spelsekvens. Det tog tid att acklimatisera sig och vi gjorde en usel vår som bara slogs i uselhet av fjolårets. I år ska vi vara bättre förberedda och jag tror att vi kan dra nytta av de stora ytorna. Dessutom har vi redan etablerat ett insuttet ölhak i Vårberg, så vi det kommer kännas som hemmaplan.

I del två fokuserar vi på Hoyzer Boyz motståndare.