”Dammiga grusplaner, blodiga skrubbsår och öl”

Om en vecka är det seriepremiär då Hoyzer Girlz möter BK Fimpen i en match som lär bli så tuff att även publiken borde ta på sig benskydden. Anna Santesson tillhör de tjejer som gjort flest matcher i Hoyzertröjan, både i damlaget och inomhusmixlaget. Vi tog ett snack med henne inför den stundande säsongen.


Hur hamnade du i Hoyzer Girlz?

Jag hade gått och funderat ett tag på att börja spela fotboll igen. Men så tog livet en annan vändning och jag flyttade till Jerusalem. Där fanns inte riktigt möjligheten. Man kan säga att det inte är så vanligt med damfotboll i Mellanöstern; jag blev helt enkelt tagen för homosexuell när ämnet kom på tal. Detta spelade mig ingen större roll, men något lag hittade jag inte. Samma dag som jag fick reda på att de israeliska myndigheterna inte hade för avsikt att förlänga mitt visum gled jag in på Korpens hemsida och hittade en annons från Hoyzer Girlz som jag svarade på. Dåvarande lagledaren Maria Holmgren svarade direkt och på den vägen är det.

Berätta lite om dig själv!
Jag springer mycket. Sen är jag är väldigt mycket av en humörspelare. Det vill säga, det är bara ibland jag springer mycket. Vissa dagar stämmer allt och då blir jag barnsligt glad och taggad. Andra dagar har jag inget flyt och då har jag väldigt svårt att ändå uppbåda det engagemang som krävs för att spela bra. Ungefär på samma sätt kan man nog beskriva mig generellt som person. Full fart och en bergochdalbana mellan sprudlande entusiasm och lite tjurig soppatorsk. Med största sannolikhet osedvanligt barnslig med tanke på uppkommande 30-årsdag.

Vad är dina intryck av Hoyzer Girlz under dina år i klubben?
Spelarna är fantastiska. Det är hjärtat på rätt ställe och mycket kämpatakter. Dock tycks hela laget lida av fruktansvärt dåliga matchnerver. På träningarna kan det gå hur bra som helst, men så fort domaren blåser för match blir vi lite skakis. Skulle vi närma oss motståndarlagets målområde är fumlandet ett faktum. Vi satsar på att spendera mycket tid i motståndarnas målområde denna säsong så att vi vänjer oss vid känslan.

Vad gör Hoyzer speciellt som klubb?
Hoyzer har som sagt hjärtat på rätt ställe. Alla kan känna sig välkomna i Hoyzer, oavsett om du har spelat fotboll på hög nivå eller var den som alltid blev vald sist på gympan. Förutom en ovanligt ansenlig ansiktsbehåring hos Hoyzer Boyz så skulle jag vilja säga att klubben kännetecknas av kärlek till dammiga grusplaner, blodiga skrubbsår och öl.

Hoyzer Girlz tycks ju av allt att döma storsatsa inför 2011 års serie. Vad har du för förväntningar på säsongen?
Jag tror att den här säsongen har stora möjligheter att bli Hoyzer Girlz bästa säsong. Vi har många lovande nyrekryteringar och har dessutom kommit igång väldigt bra med träningen. Förhoppningen är naturligtvis att måltorkan ska släppa denna säsong och att vi ska lyckas släppa loss och ha riktigt kul på plan. Gör vi det kommer vi att spela vår bästa fotboll och då kan det gå hur bra som helst.

Anneli Lindgren är ny lagledare och Kapten i Hoyzer Girlz. Vad kännetecknar henne som frontfigur i laget?
Anneli kännetecknas av en ”rätt in i kaklet, rakt ner i gruset”-mentalitet som jag tror är väldigt bra för vårt lag. Hon är otroligt engagerad och entusiasmerande och lyckas samla laget på ett väldigt bra sätt. Med sitt otroligt uppoffrande spel kommer hon dessutom vara en förebild som inspirerar till att ge det där lite extra och ta en smäll för laget ibland.

Vad är dina reflektioner kring serien?
Flera av lagen har vi spelat mot tidigare, så vi har en ganska bra uppfattning om vad som väntar oss. Med tanke på hur bra spelet redan känns inför säsongen tror jag vi har en bra chans att slå många av lagen. En av nykomlingarna som det snackas om är Andrea Doria damer. Det vann sin division förra året efter vad jag har förstått och det ryktas om att de är väldigt bra. Jag tror att samtliga i Hoyzer Girlz känner sig taggade inför det mötet och ser fram emot att försöka plocka tre poäng där.

Vad är målsättningen för året?
Vinna serien! Klart som korvspad. Vi kan!

Hoyzer Girlz vs BK Fimpen
26 april 19.00
Kärrtorps IP