”Vi spelar hårt mot de hårda”

På tisdag är det premiär med en stenhård drabbning mellan Hoyzer Girlz och BK Fimpen. Men Lollo Jonsson och Hoyzer Girlz gillar när det smäller och är ivriga att kasta sig in i hetluften. Inte undra på då hon själv är den bärande lagdel som ofta klassas som halva laget: målvakten!

Hur hamnade du i Hoyzer Girlz?
Min vän, tillika lagkamrat, Sofia Mukka berättade att hon börjat lira Korpenboll. Jag hängde med på en match för att umgås lite med Mukka en mulen kväll i början på säsongen. Det kom då fram att laget inte hade någon fast målvakt. Jag erbjöd mig direkt att pröva och dammade av målvaktshandskarna som använts under tonåren och märkte ganska snart att “tänket” fanns kvar och peppen blev enorm!

Berätta lite om dig själv
Utanför plan arbetar jag som arbetsledare på ett brevbärarkontor i Södertälje. Jag är en skön person som verkar finna något roande i nästan allt jag gör. På plan är jag utstuderad, gillar att sätta respekt i den som kommer rusande mot mig och imponeras lite av min egen stryktålighet. På match bränner jag av hela reserven av jävlaranamma. Jag får ett tunnelseende mot att ta poäng och många gånger har jag inte märkt att hela benen är uppskrubbade och att en fläskläpp börjar pryda underläppen förrän jag kommit hem och landat.

Vad är dina intryck av Hoyzer Girlz under dina år i laget?
Ett lag som lika mycket består av vänskaplig respekt och skratt som det gör av fotboll. Vi spelar hårt mot de hårda, mjukisarna får leva med skammen med att gå och gråta hos domaren. Ingen av oss är rädda för att få grus under naglarna och vi har samma inställning, att lite vassa armbågar krävs för riktigt riktigt rolig fotboll. Hoyzer Girlz består av ett sant spektrum av olika individer, jag tror t.ex inte att det är någon i laget som har likadant yrke som någon annan. Vår styrka är vår förståelse för varandra och vår förmåga att hålla huvudet högt även om det svider ibland.

Vad gör Hoyzer speciellt som klubb?
Passionen för grusplanen och att utan tvekan riskera fysisk smärta för att nå dit man vill. Hoyzer vågar dessutom sticka ut hakan med en klar estetik som jag känner stor respekt för. Att så många livshistorier kan flätas samman i en enhet så bra, ger en nästan lite hopp om mänskligheten. Och finns det något så rewarding som att kunna vräka ur sin passion för spelet över en avslappnad bira tillsammans? Nä, jag tror inte det.

Hoyzer Girlz gillar fotboll och öl!

Hoyzer Girlz tycks ju av allt att döma storsatsa inför 2011 års serie. Vad har du för förväntningar på säsongen?
Jag är väldigt nyfiken på våra nyförvärv, hur de presterar under match. Jag har enbart upplevt en av dem på plan under träning och jag måste säga att det känns tryggt. Min förhoppning är att kunna knäppa lag vi tidigare mött på näsan och faktiskt finna tryggheten att sätta våra målchanser. Jag personligen tänker arbeta för att bygga upp ett starkare band med min backlinje och därmed stärka vårt redan starka försvar ytterligare. Vi storsatsar för att vi vet att vi kan klara många av dessa lag och vägrar stå och skämmas med en sista-minuten-kvittering i ryggen igen.

Anneli Lindgren är ny lagledare och Kapten i Hoyzer Girlz. Vad kännetecknar henne som frontfigur i laget?
Energi och hängivenhet. Hon är så karismatisk, har alltid ett leende på läpparna och får oss engagerade. Våra tidigare lagledare har även de gjort ett exemplariskt jobb och det känns som Anneli har precis rätt människor i ryggen för att kunna leda oss framåt.

Nu har serien presenterats. Vad är dina reflektioner?
Jag känner att vi alla byggt upp en stor förväntan och känner pressen på oss. Det tråkiga är att vi inte fick den matchdag vi önskade oss och jag hoppas att bortfallet av vissa gamla ess inte kommer påverka vårt spel. Ny plan blir det också och jag tror vi alla är väldigt nöjda över att slippa ersättningsbussarna i sommar. Divisionen är en sann mix av gamla vänner och fiender. Jag är väldigt peppad på vår insats. Jag tror verkligen vi är några att räkna med!

Vad är målsättningen för året?
Slussa in nyförvärven i laget på ett smart sätt och utnyttja allas våra bästa (och värsta) sidor till fullo. Höja nivån på kommunikationen på plan ett snäpp och självskrivet; Plocka poäng efter poäng efter poäng efter…

Hoyzer Girlz vs BK Fimpen
26 april 19.00
Kärrtorps IP