Hoyzers målduo inför premiären

Inför kvällens högst ovissa seriepremiär mot FC Bärsilåda tar vi ett snack med Hoyzers två renodlade toppforwards Ola Wiklander och Klas Jonsson, duon som förhoppningsvis ska skapa måljubel och avgöra matcher. En duo vars bränsle och motivation triggas av en illa dold missunsamhet gentemot varandra.

Premiärdags – beskriv känslan!
Ola: Det känns ganska okej. Jag spelar inte fotboll för att det är kul.
Klas: Efter att ha hört rykten om att det ska finnas förslitningar och sprickor inom laget, så måste jag säga att stämningen var förvånansvärt god på förra veckans träningar. Om ryktena är oriktiga eller om Hoyzer består av ett gäng falska men slipade personligheter låter jag vara osagt. Tror i alla fall att jag talar för hela laget när jag säger att det ska bli roligt att serien sätter igång.

Hur har försäsongen sett ut för laget som helhet?
Klas: Försäsongen har varit ovanligt kort i år. P.g.a. utebliven vinterträning har många kroppar tagit stryk. Knän har gått sönder och lår har värkt. Spelmässigt har det väl sett godkänt ut. Med vassa nyförvärv och en utveckling av fjolårshöstens spelidé så kan det bli en trevlig vår.
Ola:  Väl igång har den faktiskt puttrat på riktigt fint. Kloka nyfövärv som kommer bidra med mycket gott samt, gamla inkörda spelare som kommer bidra med mycket erfarenhet, högmod och gnissel sinsemellan.

Har ni hunnit reflektera över serien och motståndet?
Ola: Eftersom det nästan uteslutande är, för mig, obekanta lag lämnar jag siande tankar därhän. Varje lag har sin unika egenskap värd att ogilla.
Klas: Jag är bara glad att vi byter sandlådan i Bredäng till förmån för grusvidderna i Johannesdal.

Berätta lite om er själva

Klas: Jag är född i Norrland och efter att ha flackat omkring lite efter skolgången fick jag ett erbjudande från Hoyzer som jag inte kunde tacka nej till. Som person både tänker och känner jag mycket. Jag är rätt nyfiken på det mesta livet har att erbjuda. Jag lyssnar på musik ungefär 95 % av mina vakna timmar och det som klingar rätt i mina öron får mig att rysa av välbehag. Som fotbollsspelare har jag väl ett helt okej skott, en näsa för målet, ganska bra blick för spelet och en duglig, funktionell teknik.
Ola: Som person är jag bekväm, ganska mätt och oftast ointresserad. Som fotbollspelare drivs jag av hat och missunnsamhet.

Vad krävs av en modern toppforward på högsta korpnivå?
Klas: Tålamod och offervilja kanske? Gott ölsinne och skägg är inte heller fel. Ola har nog mer av de två första egenskaperna medan jag ligger ett par steg före honom gällande de andra två.
Ola: Oftast räcker det att kunna pricka motståndarmålet någon gång per match. Kan man dessutom hålla i bollen någon sekund och eventuellt passa den vidare till en medspelare brukar det generera ett offensivt spelövertag som i sin tur brukar betyda vinst.

Klas har ju tagit hem skytteligatiteln varje år sen han kom till klubben, just före Ola. Hur är konkurrenssituationen er emellan?
Ola: Det spelar ingen roll vem som gör målen, så länge jag gör dem. Fast Klas kommer såklart att göra en hel del mål i år. Han är ung, lovade och har en fin fot som lämpar sig utmärkt omkring straffområdet. Jag försöker göra vad jag kan för att hjälpa honom prestera och fungera både på och utanför planen. Kanske säger de där extra enegrigivande orden om det går trögt, och bistår alltid med en trygg hand att klamra sig fast i om det verkligen blåser upp till storm.
Klas: Ola försöker dölja det med sin lismande karaktär, men där bakom vet jag att missunnsamheten gror för varje mål jag gör. Jag brukar spela med och ge honom positiva kommentarer och skratta åt hans försök till underfundig humor. Det är en del av komplicerade mind games oss emellan. Utan Ola skulle jag dock stå ganska handfallen. Utan honom i laget hade jag t.ex. inte haft samma brinnande strävan att vinna skytteligan.

Hur många mål törs ni tippa att ni själva gör i serien i år?
Klas: 1,3 per match
Ola: Det beror på hur många matcher jag väljer att spela.

Vad är målsättningen för säsongen?
Klas: Personligen att som sagt göra minst 1,3 mål per match. För laget hoppas jag att vi vinner fler matcher än förra året och att vi firar vinsterna med öl på Hannas Bar & Kök. Kanske inga svåruppnåeliga mål, men ack så tillfredställande det vore.
Ola: Vi kommer med största sannolikhet att vinna serien i år. Men det är mer ett krav än en målsättning från min sida.

Vad får vi se för match mot FC Bärsilåda på onsdag?
Klas: Ett inspirerat Hoyzer som kommer stärkta av några handplockade nyförvärv, redo att åter lyfta Den Svarta Gamen till högre höjder.
Ola: En stängd sådan. Vi kommer inte att ta några onödiga risker utan spela säkert och invänta kollektiva och/eller individuella misstag från motståndarna. Vi vinner med 1-0.

Av allt att döma har Ola alla chanser att få ett försprång i skytteligatoppen, då Klas dras med en efterhängsen lårskada som gör hans medverkan i premiären högst osäker.

FC Bärsilåda vs Hoyzer Boyz
Onsdag 27 april 19.45
Johannesdals BP