Tre poäng till Gamens gäng

Hoyzer Boyz seriepremiär gick i treenighetens tecken. Trots tre gula kort, mot FC Bärsliådas noll, gjorde man tre mål medan motståndarna mäktade med noll där också. Således tre pinnar till gamboet!

Det var en premiär präglad lika mycket av vackert vårväder som av ovissheten av en serie där Svarta Gamens lag inte hade någon som helst koll på motståndarnas nivå. Inte heller hur man skulle reagera då man ställdes på Johannesdals enorma grusplan. Ett Hoyzer drabbat av skador och skavanker inleder åtminstone klart bäst, rullar boll och skapar ett par halvchanser innan FC Bärsilåda ens får till nåt ordnat spel. Motståndarna är långtifrån ofarliga, men spelar otåligt och chansartat då de väl vinner boll.

Därför är det inte helt oväntat att det är Hoyzer Boyz som tar ledningen. Ola Wiklander tittar upp och ser att Per Levin kommer in i boxen i full furie och serverar en perfekt passning som Hoyzers ständiga nyförvärv distinkt trycker upp i krysset, med fel fot till råge på allt. Efter det förlösande målet väntar man sig att Hoyzer ska ta över alltmer, men istället kommer motståndarna i ett par farligheter som föranleder det som ska komma att prägla resten av halvleken.

Per och Ola firar ledningsmålet, motståndarna hänger läpp

Först kommer Anders Gunnarsson sent in och drar på sig gult kort och därmed en femminutersutvisning. Strax därefter råkar Hoyzers mittfältsmotor Jacob Zocherman ut för detsamma. Svarta Gamens lag tvingas spela med blott fyra utespelare. Helt naturligt tar Bärsilåda över, men ett offervilligt Hoyzer Boyz med en stabil och lugn Niclas Josefsson mellan stolparna reder ut denna för laget nya erfarenhet.

Alla går och väntar på halvtidsvilan då Olas ständiga slit på topp ger resultat. Hoyzers sluga målräv lurar av en drällande back bollen och gör ensam med målvakten inga misstag. 2-0 är ett faktum, kanske inte helt logiskt sett till matchbilden, men icke desto mindre skönt för de gultröjade som kan ta paus och omorganisera efter en halvlek där man tappat initiativet och kontrollen över bollen som en följd av de två utvisningarna.

FC Bärsilåda vill naturligtvis gå framåt och det ser lite stressigt ut i Hoyzer där spelarna stundtals behandlar bollen som en het potatis, men det blir snabbt bättre organisation i det defensiva spelet. Man törs hålla i bollen tillräckligt länge för att medspelarna ska hinna ta position och trots att motståndarna sticker upp med en del halvchanser, inte minst genom fasta situationer, är det Hoyzer som skapar de farligaste lägena.

Tillslut får också Hoyzer ett domslut med sig då en frispelad Ola springs omkull av motståndarmålvakten. Han tar straffen själv, men som den oskrivna regeln säger om att drabbad spelare inte ska slå straffen, blir den inte bättre än att målvakten kan rädda. Hoyzer är sånär först på returen, men Bärsilådas rensning når istället lagkapten Bjornar Berger som nyper till och tvingar målvakten att släppa retur, en boll som Jacob snappar upp, iskallt vänder sin back och placerar i nätmaskorna intill stolproten.

Energiknippet Zocherman hinner med att både syna kortleken och måla

Domaren fortsätter dock att sätta sin högst ojämna prägel på matchen då han bara minuterna efter målet ger Bärsilåda en chans till att komma in i matchen genom att tilldela Hoyzer Boyz lagets och matchens tredje gula kort. Men Svarta Gamens förkämpar fortsätter att spela tufft men disciplinerat, Niclas är en gigant målet och hela laget sliter som djur för att freda den enda nolla man vill ha med sig hem.

Efter tvåmansunderläget i första halvlek känns detta som en munsbit och motståndarna misslyckas helt med att testa Niclas mer än till ett gäng rutiningripanden, som han tryggt och enkelt plockar ner. När domaren blåser av matchen kan det konstateras att 3-0 kanske inte speglade bollinnehavet, men gott och väl antalet klara målchanser. Hoyzer Boyz får tre gula varav ett par kanske kändes lite tuffa, men reder ut dem exemplariskt. Stor eloge till hela laget som trots skavanker och premiärnerver stod för en fullfjädrad kämparinsats. Det finns fortfarande mycket att förbättra, men ännu mer att ta med sig från denna oerhört sköna seger! Nästa vecka kan man vänta sig tuffare motstånd då man ställs mot Ivar-Lo Park Rangers.