Wiklander poängräddare i toppmötet

Det var ett tidigt toppmöte då Hoyzer Boyz ställdes mot Ivar Lo Park Rangers, men tyvärr blev det aldrig någon riktig toppmatch. Detta hindrade det dock inte från att bli dramatiskt ända in på stopptid.

Snackisen inför matchen var annars hur Hoyzer skulle förvalta sin hårt skadedrabbade trupp. Spelare utan erforderlig träningsnärvaro kallades in och andra fick spela på ovana positioner, vilket bidrog till att spelet såg en aning tafatt ut. Trots detta är det Hoyzer Boyz som tämligen omgående tar tag i spelet, rullar boll inom laget på ett fint vis, åtminstone fram till sista tredjedelen. Där ser det plötsligt krampaktigt ut, ingen vill riktigt ta avsluten och man försöker ofta passa sig hela vägen in på mållinjen med mindre lyckade resultat. Samtidigt ska nämnas att Ivar Lo Park Rangers ligger rätt i sina markeringar, vaggar in Hoyzer i sitt tempo, inte bjuder på ytorna som krävs för bra avslut och är också farliga i sina kontringar.

Det är också motståndarna som har halvlekens klart vassaste chans då en nick får målställningen att darra. Annars har ingen av målvakterna särskilt mycket att göra i en tämligen chansfattig tillställning. 0-0 är således resultatet då lagen med en viss frustration över spelet går till halvtidsvila. Hoyzer talar om att försöka höja tempot, utnyttja de enorma ytorna som finns på kanterna och våga ta avslut. Inledningsvis ser det också ut som att bolltempot är något högre och Svarta Gamens lag fortsätter att hålla i initiativet. Avsluten är dock fortfarande av alldeles för låg kvalitet och om sanningen ska fram är matchen både tråkig och ganska dålig. Det krävs något som bryter mönstren och tyvärr är det Hoyzer Boyz som genom en klassisk kommunikationsmiss bjussar motståndarna på läget.

Tre Hoyzers blir passiva i försvarsspelet mot en ensam Rangersspelare och plötsligt sitter bolljäkeln i nätmaskorna, efter att retfullt ha studsat i bägge stolparna. Underläget är ett faktum och det är snopna miner i Hoyzerlägret, men åtminstone en halv halvlek att försöka korrigera siffrorna på. Men matchbilden håller i sig. Hoyzer har förtvivlat svårt att skapa riktiga målchanser, även om man stundtals spelar smånätt och kreativt. Rangers ligger lågt med laget och dödar tid.

Det återstår inte mer än minuten på matchuret då Ola Wiklander får ett par meter, driver bollen och skjuter lågt och välplacerat in den vid motståndarmålvaktens högra stolpe. Ångesten i Hoyzer förlöses och man törs nästan hoppas på en frejdig slutoffensiv, en furiös jakt på ett segermål och tre poäng. Men domaren konstaterar att tiden runnit ut och blåser av tämligen omgående efter avspark. 1-1 var väl sett till matchbilden ett ganska rättvist resultat. Hoyzer Boyz fick aldrig riktigt igång den malande lagmaskinen utan hackade sig fram med mycket bollinnehav men en frapperande oförmåga att skapa vassa målchanser. Rangers var å sin sida effektivare, hade inte mycket till spel men bättre chanser och var en hårsmån från att snuva Svarta Gamens förkämpar på samtliga pinnar.

Nej, det här var ingen höjdartillställning. Bägge målen kom till på chanser som knappt borde varit chanser, sent i en match som hade mått bra av ett tidigt mål i någon riktning. Tempot var som sagt lågt även för att vara på korpnivå och man saknade den riktiga nerv och intensitet som normalt omgärdar Hoyzermatcher. Kanske var det den tidiga matchstarten som gjorde att laget inte taggat till, kanske var det avsaknaden av pepp-cirkeln innan avspark, kanske var det domarens allergi mot all form av närkampsspel, kanske var det bara en på sin höjd halvdan tillställning denna tidiga afton på Johannesdals mjälla grus. Vi hoppas på bättring till nästa match, som blir hatmatchen mot sparringpartnerna och nya serieledarna Åsen FF. Då krävs det att Hoyzer Boyz höjer sig inte bara ett snäpp!