Hoyzertankar efter seriefinalen

Grusdammet har lagt sig efter onsdagens toppmöte, en chansfattig match med två förlorare, då ingen av kombattanterna tog vara på chansen att knipa serieledningen. Stämningen i Hoyzer var svårdefinierad direkt efter avblåsning, som en mix av glädje, besvikelse, lättnad och revanschlust.

Det var blandade känslor i Hoyzer Boyz efter onsdagens oavgjorda match mot Ivar Lo Park Rangers. Spelmässigt dominerade man, men saknade kreativitet, rörelse, mod och initiativ då man närmade sig motståndarnas straffområde. Bollinnehavet omvandlades aldrig till farliga målchanser, vilket istället Rangers stod för med sina vassa kontringar. Samtidigt går det knappast att överskatta betydelsen av Ola Wiklanders kvittering i matchens sista flämtande sekunder.
– Ett oerhört viktigt mål och en oerhört viktig poäng, bedyrade målskytten direkt efter matchen.

Men även om lättnaden över en sen kvittering fick upp mungiporna en smula på Hoyzerspelarna dolde sig en viss besvikelse över oförmågan att skapa chanser. Utöver målet var en farlig frispark som räddades på mållinjen det allvarligaste hotet mot Rangers målbur.
– Vi blev för stationära i våra positioner och bollen gick lite för sakta. De hann hem och när de var hemma så hade vi för få löpningar utan boll för att skapa oordning i deras försvar, konstaterar lagkapten Bjornar Berger.
– Samtidigt är det en av de första matcherna vi har bollen så mycket och för spelet mot en så låg motståndare. Vi måste gå rakare på mål och våga utmana. Men vi spelade boll, passade runt, pratade, sprang och var bättre helt enkelt. Nästa match vinner vi!

Bjornar en av många som fick spela på ovana positioner

Skadade backen Jonny Wiederholm bevittnade matchen från sidlinjen och ser fler positiva tendenser:
– Jag tycker inte vi ska vara alltför besvikna efter onsdagens match. Vi har nu visat att vi kan föra spelet och att vi vågar och kan trilla boll både i försvaret och på mittfältet, även mot bättre motstånd. Nu handlar det bara om att börja nöta anfallsspel och avslut. Tro mig – i höst kommer vi att vara oslagbara!

Oavsett hur man väljer att se på matchen som sådan har Hoyzer Boyz fått en bra inledning på säsongen. Faktiskt den bästa sedan 2008 då laget gick hela vägen till serieseger. Nästa kraftprov står Åsen FF för, vilka med sin andra raka seger tog över tabelltoppen delat med samma poäng och målskillnad som VIP Srbija. Räkna med ett Hoyzer som kommer gå all in för seger och potentiell serieledning!