Hoyzer ställer serieledarna mot väggen

Ära, respekt, hybris och glädje väntar vinnarna. Förnedring, smädelser, självförakt och misär för förlorarna. Det är dags för vårens hetaste derby då Hozer Boyz och Åsen FF drabbar samman på Johannesdals grusvidder. Vi ringde på hos motståndarna för att få klarhet i vilka Hoyzers senaste i raden av ärkerivaler är och vad de tror sig ha att hämta av onsdagens fajt.

Det är inte helt lätt att på ren, ocensurerad svenska definiera onsdagens toppmatch mellan Hoyzer Boyz och Åsen FF. Det kommer att bli en stenhård kamp mellan två lag som känner varandra relativt väl, en hatmatch med vänskapliga undertoner, ett derby mellan två lag som inte vet hur det är att förlora i årets serie. Hur som haver ställs på onsdagskvällen träningskollegorna på varsin sida av plan i en match som prestigemässigt betyder mer än någon annan på hela vårsäsongen. Så sent som på måndagskvällen tränade lagen tillsammans och tvåmålsspelet gav en liten aptitretare på vad som komma skall. Åsen sprang ifrån till 4-0 innan ett hårt skadedrabbat Hoyzer vaknade och till sist kunde kvittera.

Tabellettorna Åsen har efter två raka segrar fortfarande inte släppt in något mål i seriespelet, men har möjligen ställts mot lite enklare motstånd än Hoyzer Boyz, som fick nöja sig med oavgjort i förra veckans match mot ett defensivt Ivar Lo Park Rangers. Hoyzers stora problem såhär långt har varit skadorna och även på onsdag tvingas man sannolikt avvara drygt halva truppen. Men oavsett tabell och historik kommer vi få se ett högoktanigt derby mellan två lag som går in med inställningen att seger är det enda godtagbara resultatet. Nästa gemensamma träning blir mindre rolig för förlorarna. Redaktionen jagade reda på Åsens poängkung David ”Diffet” Magnusson för att ta tempen på motståndarna inför prestigematchen.

Åsen FF, vad är ni för sorglig ursäkt till korplag?
– Vi är ett gäng närkingar som går efter devisen att bollen är rund, en match i taget och det kan hända även den bäste.

Ni har ju den stora äran att spela derby mot Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz. Vad vet ni om motståndet?
– Ett lag som levt på sitt stabila försvarsspel och snabba effektiva kontringar. Spetsen finns i Zocherman och Wiklander som vi självklart kommer hålla ett extra öga på. Organisationen och diverse aktiviteter utanför planen håller också högsta korpenklass.

Den av Åsen så fruktade duon

Det har ju gått bra för Åsen inledningsvis; inför derbyt delar ni serieledningen. Är det bara tur eller har ni andra förklaringar till flytet?
– Historiskt sett öppnar vi alltid säsongen i en rasande fart och bränner det mesta av krutet, för att sedan klappa ihop när det börjar dra ihop sig. Hybris också, mycket hybris.

Det råder knappast något tvivel om att onsdagens derby blir vårens hetaste prestigemöte. Vad tror du vi får se för matchbild?
– Ja det är helt klart matchen alla ser fram emot! Tror matchen kommer öppna i ett rasande tempo och att vi är det spelförande laget. Mycket krigande på mitten och få chanser kommer uppstå. Det här är en match för de stora spelarna.

Hur ska Åsen FF spela för att slippa åka på säsongens första förlust?
– Spelar vi vårt eget spel, sätter våra chanser och har domarn på vår sida ska det nog gå vägen.

Vad sätter du dina pengar på för slutresultat?
– 2-1 till Åsen FF!

Åsen FF vs Hoyzer Boyz
Onsdag 11 maj 19.00
Johannesdals BP, Vårberg