Hoyzer Girlz föll snyggt

Det blev inte helt oväntat förlust mot i det närmaste oövervinneliga Andrea Doria Damer. Men Svarta Gamens damer stod upp bra och var väl förtjänta ett tröstmål. Nu blev det istället 0-3 och tredje raka förlusten i serieinledningen, men med en inställning som lovar gott.

Att tisdagskvällens motståndare gått fram genom korpen som en ångvält var inget som på förhand skrämde Svarta Gamens lag och en stark uppslutning av taggade Girlz, påhejade av lagets tillresta klack började också respektlöst. Det tar inte många minuter innan hårdingen Anneli Lindgren satt in en tackling som Doriaklacken gärna sett ett gult kort på. De blåklädda dorianerna kommer sakteligen in i matchen och visar på fint spel och snygga kombinationer. Kanske inte att undra på då truppen har spetskompetens och erfarenhet hela vägen upp på landslagsnivå. Hoyzer spelar å sin sida bra defensivt och ligger hela tiden på lur för snabba kontringar.

Dusten hamnar i ett läge där det första målet känns alltmer viktigt för den fortsatta matchbilden. Tyvärr är det Andrea Doria som tar ledningen genom en mycket vacker nick otagbart i Lollo Jonssons högra kryss. Som lök på laxen kommer tvåan tämligen omgående, efter att Lollo missbedömt ett distansskott och ”Doria Olé” ljuder för andra gången ur doriaklackens mp3-spelare.

Girlzen låter sig inte nedslås, men de blåklädda har fått blodad tand och för nu matchen. Hoyzer försvarar sig väl och tack vare uppoffrande spel och, en utöver blundern vid 0-2-målet, fläckfri målvaktsinsats håller man siffrorna in i halvtid. Då andra halvlek tar vid är det tydligt att Girlzen snackat ihop sig och man inleder som ett nytt lag. Bland de många nyförvärven i Hoyzer utmärkte sig Anna Fernlund, som visar inställning med en lång tokrusch efter en hopplös boll på väg ut över sidlinjen på mittplan. Dessutom ligger hon bakom det mesta av det bästa i anfallsväg för Girlzen denna afton.

Hoyzer kämpar frenetiskt för att få hål på stabile Doriakeepern, men har svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Dessa står fortsatt de blåklädda för, men Girlzen visar beundransvärt jävlaranamma för att freda egen kasse. Trots detta kommer spiken i kistan, också det ett vackert mål genom ett skott i bortre krysset. 0-3 och matchen är naturligtvis avgjord. Glädjande nog, inte minst för Hoyzerklacken, verkar dock ingen ha talat om det för Hoyzer Girlz!

De gula fortsätter kämpa som om det stått 0-1 i slutminuterna av en Champions League-final. Mia Olofsson har en välplacerad frispark, Sofia Mukka och Anna Fernlund varsitt bra genombrott, men bollen har en tendens att i sista sekunden studsa på försvarande Doriaspelare. Hoyzer Girlz hade verkligen varit värda ett tröstmål för sin kompromisslösa kämparglöd in i det sista, men tyvärr är nollan intakt då domaren blåser av en match som faktiskt hade mer än bara lite derbykaraktär.

Det var mycket snack inför matchen om publikfest och nog var seriens såhär långt största publik på plats. Men den tidiga starten och herrarnas derby dagen efter kan ha påverkat publiksiffran negativt. På läktaren var det i det närmaste total dominans i Hoyzers favör, men det var Doria som stod för bästa tifot, efter att Svarta Gamens tifo fått förhinder. Deras inspelade hejarramsor hyssjades dock snabbt av Hoyzerklacken med ett ”Ni sjunger bara när ni leder!”

Men som alltid när Hoyzer och Andrea Doria vistas i varandras närhet var det festlig inramning och dessutom en underhållande match. Andrea Doria lär fortsätta ånga på med sitt tekniska och vägvinnande spel, men räkna inte bort Hoyzer Girlz som med sin inställning kommer ge alla lag ett helvete att komma undan med hedern och poängen i behåll.