Hoyzer Boyz tillbaks i vinnarhålet

Svarta Gamens lag lyckades vända sin neråtgående trend då man på onsdagskvällen slog tillbaks Panellinios Slim Boys. Siffrorna 3-2 var dock tämligen smickrande för motståndarna som långa stunder var utspelade och fick hjälp av domaren att hyfsa till resultatet.

Inför matchen var det bara en sak som gällde för Hoyzer Boyz: seger! Dessutom hade man vissa förhoppningar om att målskyttet skulle lossna. Som vanligt var skadesituationen i Hoyzer bekymmersam, men tio taggade spelare, varav tre halvskadade och en sjuk mönstrade Johannesdals grus.

Hoyzer Boyz tar omgående tag i spelet, låtar bollen göra jobbet och rullar runt fint i laget. Slim Boys ligger lågt och satsar på långbollar på en oftast isolerad forward. De för kvällen brunklädda Hoyzerspelarna skapar tämligen omgående en rejäl press mot motståndarmålet, dock utan att riktigt komma till några farliga avslut. Men intentionerna finns där och man fortsätter spela boll med tålamod.

Inte helt oväntat är det Ola Wiklander som ser till att bryta måltorkan, genom att trotsa fysikens lagar med en omöjlig vändning och sätta bollen i nätmaskorna. Helt plötsligt tycks det lossna för Hoyzer. Fler vågar ta avslut och det är bara en tidsfråga innan det ringer igen. Denna gång är det nygamla backen Anders Gunnarsson som förvaltar en frispark från distans på bästa vis. Dock är Emil Kaneko Bertz i röran framför mål sist på bollen med en lätt touch och 2-0 är ett faktum.

Inte nog med det. En tydlig hands på en motståndarspelare ger Hoyzer möjlighet att dryga ut ledningen på straff. Mikael Edgren kliver fram och dunkar in den på kraft och 3-0 är halvtidsresultatet. I detta läge finns det absolut inget som tyder på att det ska bli annat än defilering och minst lika många mål till i andra halvlek.

Ola Wiklander fick nöja sig med ett mål, flera vassa chanser och bra spel

Mycket riktigt fortsätter Hoyzer trumma på, men Slim Boys målvakt har vaknat till liv och står i vägen för allt. Hasse Håkansson har en trippelchans som bara ska vara mål, men lyckas med en privat kavalkad av felträffar och luftsparkar istället bjuda lagen på matchens skratt. Istället kan motståndarna kontra, snappa upp en felträff från första halvlekens straffmålskytt Edgren och ensamma med Niclas Josefsson i Hoyzermålet sätta reduceringen.

Surt för Hoyzer som givit sig fan på att hålla nollan och få till en målskillnad som skulle generera en andraplacering. Men värre ska det bli och denna gång får Slim Boys hjälp av domaren. Niclas gör en vältajmad utrusning där han är solklart först på boll och rensar den strax utanför straffområdet. Detta ser nog samtliga utom just domaren, som menar att Hoyzerkeepern sparkat motståndaren på benen, innanför straffområdet, och istället pekar på straffpunkten. De annars disciplinerade Hoyzerspelarna protesterar högljutt men till ingen nytta. Naturligtvis sitter straffen och den klara 3-0-ledningen är nu näst intill utraderad.

Hoyzer Boyz fortsätter dock att trycka på, men motståndarmålvakten står för flertalet avancerade parader. Slim Boys har å andra sidan inte mer än en halvchans att kvittera, så det blir aldrig riktigt spännande och Svarta Gamens lag kan föra seriesäsongens andra vinst till protokollet. Då det inte riktigt blev det målkalas man kanske förväntat sig får man nöja sig med en preliminär tredjeplacering i tabellen, med något sämre plusstatistik än Ivar Lo Park Rangers och fem poäng efter serieledande Åsen FF.